Lumina este fundamentală pentru existenţa vieţii pe pământ. Fără ea nu ar exista plante,
Dr. Dumitru Bădilăiar fără plante nu ar exista animalele şi oamenii. Există chiar hormoni umani a căror secreţie este puternic dependentă de lumina solară, inclusiv cei care intervin în sexualitate, de unde si legenda amantului latin, mediteraneean. Vestea bună este că lumina are şi proprietăţi terapeutice şi, în afara bolilor, ne poate scăpa şi de inestetica celulită.
Cu toţii am auzit despre legătura dintre lumină şi mineralizarea oaselor, rahitismul fiind afecţiunea ce apare din cauza expunerii insuficiente la soare. Cercetările efectuate în anii ’80 de o echipă de specialişti din Ungaria au constatat că efectul biologic al laser-ului se datorează polarizării. Astfel s-a ajuns la crearea primelor aparate de terapie cu lumina polarizată (L.P.).
Aparatul poate fi utilizat acasă
Biofotonul este un aparat care, datorita proprietăţilor fizice ale corpului uman şi ale luminii, face ca efectul L.P. să fie transmis pậnă la 3-4 cm în profunzime, nu doar pe suprafaţa pielii.În plus, în spectrul lumnii de terapie s-au eliminat radiaţiile U.V. Biofotonul este primul aparat de fizioterapie cu utilizări largi, care poate fi folosit de toată populaţia, nu necesită cunoştinţe medicale şi nu are efecte secundare şi contraindicaţii. Fără a fi un panaceu, Biofotonul poate vindeca sau ameliora unele afecţiuni. , explică dr. Dumitru Bădilă .
6 minute/zi şi învingi alopecia
”Prin efectul de creştere a energiei disponibile şi de stabilizare a membranelor celulare la nivelul celulelor epidermului şi dermului, L.P. are un efect ajutător în tratarea alopeciei. Recomand şi o loţiune care se prepara din 100 tablete de Nitroglicerină în 100 ml de alcool de 96 grade care, prin efectul dilatator asupra microcirculaţiei, întăreşte rădăcina firului de păr. După ce a-ţi aplicat pe zona afectată de alopecie loţiunea, folosiţi lumina polarizată Vreme de 6 minute. Se recomandă o şedinţă pe zi”, susţine medicul Dumitru Bădilă .
Adio aspect de portocală !
”De asemenea, lumina polarizată are proprietatea a potenţa efectul cremelor anticelulitice şi înlătură aspectul de coajă de portocală al pielii. După ce se masează cu cremă anticelulitică zona vizată se aplică lumina polarizată 6 minute şi se recomandă două şedinţe pe zi”, afirmă dr. Dumitru Bădilă .
În ce boli are eficienţă lumina polarizată
- acnee
- alergii
- abcese
- arsuri
- dermatite
- micoze
Zona Zoster
- herpes
- negi
- psoriazis
- riduri
- afecţiuni reumatismale
- crampe musculare
Alopecia – cauze posibile de care e bine să ții seama
Cauzele pierderii părului (dependente de stilul de viaţă, de factori de mediu, precum şi de cei genetici) sunt: regimul alimentar inadecvat (mai ales cel deficitar în proteine şi fier), stresul psihic cronic, bolile cronice, sarcina şi naşterea, utilizarea unor preparate cosmetice agresive, agresiunea mecanică a firului de păr (spălarea prea frecventă, permanentul,coafarea, vopsirea, decolorarea, ticurile psihice – tricotilomanie) – fumatul, alcoolul în exces, cafeaua, medicamentele (de exemplu citostaticele care determină oprirea creşterii foliculilor piloşi, anticoagulantele, beta-blocantele, folosite pentru controlarea hipertensiunii arteriale, contracptivele orale), unele boli sistemice (sifilis), hiper- şi hipotiroidismul, radiaţiile electromagnetice (raze X sau gamma), arsurile, afecţiuni dermatologice (micoze, parazitoze), soarele, poluarea atmosferică, clorul din piscine, sărurile din apa de la robinet.
Bolile autoimune pot produce alopecie areata.
În această formă de alopecie sistemul imun atacă, din motive necunoscute, foliculii piloşi. La cele mai multe persoane cu alopecie areata părul creşte din nou, deşi la început elpoate fi mai fin şi poate avea o culoare mai deschisă înainte de revenirea la culoarea şi grosimea normale.
Valorile anormale ale hormonilor androgeni (hormoni masculini, produşi şi de bărbaţi şi de femei) sau genele care determină o predispoziţie spre chelire atât la femei cât şi la bărbaţi pot fi şi aceştia factori ce influenţează apariţia alopeciei.
Sfatul medicului – Prof. Dr. Dan Dumitrașcu – Cum întreținem sănătatea stomacului?
Alte articole: