Carnea de curcan nu este printre alimentele traditionale romanesti, dar castiga tot mai mult teren nu numai pentru ca e gustoasa, satioasa si dietetica, dar si datorita contributiei importante la sanatatea noastra!
Iata care sunt beneficiile pe care acest tip de carne le aduce organismului nostru:
#1 Carnea de curcan conține excelente elemente nutritive
Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc si vitamina B12. Carnea lui albă, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are si putine calorii.
#2 Reduce colesterolul „rau”.
Carnea acestei păsări, când este gatita fara piele, la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzand carnea de pui, porc sau vita.
#3 Previne cancerul
Aminoacizii continuti de carnea albă de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoara celulele canceroase. Celulele T activate in absenta acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravietui ca sa isi faca treaba in organism.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Vezi și Portocala beneficii pentru sănătate. 10 motive să mănânci portocale