Secția de Radioterapie a Spitalului Județean din Galați s-a închis pentru modernizare. Mii de pacienți sunt astfel nevoiți să meargă la alte spitale din țară pentru tratament.
„Începând cu data de 1.08.2018 Secția de Radioterapie s-a închis provizoriu ca urmare a lucrărilor ce se efectuează în cadrul proiectului extindere și reamenajare ale secției și pentru aducerea acceleratorului pe fondurile Băncii Mondiale. Pacienţii au fost înştiinţaţi, fiecare a semnat că a fost informat despre această închidere temporară a secţiei. Pacienţii pot urma tratament la unul din următoarele centre: Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Institutul de Oncologie Dr. Alexandru Trestioreanu IOB Bucureşti, Spitalul Colţea Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davilla Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov şi Institutul Oncologic Cluj-Napoca”, a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei, Valentina Alina Dobrea.
Potrivit statisticilor, până la 1 august, la Spitalul Județean din Galați, aproximativ 10.000 de persoane din zona de sud-est a țării primeau tratament prin radioterapie sau figurau în bazele de date cu afecțiuni oncologice.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Ap. Andrei din Galați va avea o Secţie de Radioterapie dotată la standarde europene. Proiectul presupune ridicarea unei clădiri și modernizarea spațiilor existente. De asemenea, Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială, va achiziționa un accelerator liniar de particule.
Spitalul din Galați, lipsă acută de personal
Spitalul Județean Galați se confruntă cu o lipsă acută de personal, fiind nevoie de sute de medici, asistenți medicali și alte categorii de personal. Spitalul a organizat concursuri, dar s-au prezentat puține persoane.
Citește și:
70 de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați