70 de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Galați va beneficia de o finanțare europeană de 70 de milioane de lei în cadrul proiectului ”Cresterea eficientei energetice pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Galati”.

“Este un proiect care face parte din strategia de dezvoltare si imbunatatire a infrastructurii medicale din judetul Galati. Acest contract va asigura conditii mult mai bune de spitalizare la cea mai mare unitate medicala din judet. Este cel mai important proiect de investitie derulat la Spitalul Clinic Judetean , cu o valoare de peste 15 milioane de euro. Este al cincilea proiect care intra in implementare la Spitalul Clinic Judetean si mai avem in pregatire alte doua proiecte majore de investitie”, a declarat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, potrivit AGERPRES.

Proiectul presupune lucrari ample de consolidare, inlocuirea tuturor instalatiilor, schimbarea lifturilor si a tamplariei, precum si dotarea tuturor saloanelor cu sisteme de climatizare.

Valoarea proiectului este de 69.266.507 lei, din care 41.443.352 de lei reprezinta componenta eligibila, finantata prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3: Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon pentru activitatile eligibile, iar 27.783.155 de lei reprezinta componenta neeligibila, finantata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Cofinantarea Consiliului Judetean Galati este de 1.385.330 de lei.