Spitalul Județean de Urgență Zalău (Sălaj) are o structură complexă de specialităţi medico-chirurgicale dispuse în 21 de secții și compartimente. Dintre acestea, 17 secții și compartimente sunt unice la nivel judeţean. Acestea sunt dispuse în cinci construcții diferite amplasate pe teritoriul municipiului Zalău. Sediul central, cunoscut ca Spitalul nou, este conceput ca un complex alcătuit din spital și ambulatoriu de specialitate și a fost dat în folosință în urmă cu 40 de ani.
Spitalul Județean de Urgență Zalău: 1281 de angajați bine pregătiți, care asigură servicii medicale de calitate

”Considerăm că resursele umane sunt cel mai prețios element, componenta esențială pentru buna funcționare a Spitalului Județean. Ne mândrim cu o echipă bine pregătită, profesionistă, alcătuită din 1281 de angajați, dintre care 182 sunt medici, 42 personal sanitar cu studii superioare. Aceștia sunt ajutați îndeaproape de 547 de asistenți medicali cărora li se alătură personalul auxiliar, TESA și de întreținere. Rolul lor este esențial în asigurarea serviciilor de sănătate de calitate care să răspundă așteptărilor pacienților.
Misiunea Spitalului județean de Urgență Zalău este de a fi permanent un spital de avangardă în sistemul de sănătate din țara noastră, orientat către necesitățile actuale și așteptările viitoare ale pacienților. Modernizarea infrastructurii spitalului și a ambulatoriul integrat, aparatura modernă și resursele umane bine pregătite profesional crează premisa unor îngrijiri medicale de calitate”, a declarat Dr. Liliana Neaga, Managerul Spitalului Județean de Urgență Zalău.
Spitalul Județean de Urgență Zalău: proiecte de modernizare a infrastructurii și dotarea cu aparatură modernă
”În momentul de față se derulează un amplu proiect de reabilitare a secției de Boli Infecțioase. În viitorul apropiat va demara proiectul de extindere și modernizare a Unității de primiri urgențe, punct vital al Spitalului. Anul trecut aici au fost consultați aproximativ 50 de mii de pacienți. Un alt proiect de anvergură este reprezentat de asigurarea serviciilor de spitalizare de zi și extinderea și modernizarea blocului operator. Ne dorim un bloc operator modern cu zece săli de operații, dotate și echipate modern, unde echipa chirurgicală să își poată desfășura munca în condiții excelente în beneficiul pacienților”, potrivit managerului dr. Liliana Neaga.
Spitalul Județean de Urgență Zalău: Consiliul județean Sălaj s-a implicat în atragerea de fonduri pentru lucrări de modernizare și dotare
”Managementul Spitalului județean de Urgență Zalău a fost preluat în 2010 de Consiliul județean Sălaj. Intervențiile s-au focusat în special pe investiții și dotări cu aparatură medicală. Investițiile au vizat în primă fază partea de infrastructură. Spitalul județean este o construcție veche, din 1975 cu intervenții puține făcute de-a lungul timpului. Spitalul a necesitat lucrări care să aducă infrastructura mai aproape de nevoile actuale. Am utilizat toate sursele financiare posibile, începând cu bani europeni, continuând cu fonduri guvernamentale și cu resursele proprii ale Consiliului județean Sălaj. Valorile care au fost investite până în acest moment sunt în jurul a 20 de milioane de euro”, a explicat președintele Consiliului județean Sălaj, Tiberiu Marc.
Spitalul Județean de Urgență Zalău: Consiliul județean Sălaj se bazează și pe sprijinul investitorilor privați

”În ultima perioadă ne-am concentrat pe dotarea cu aparatură medicală. Pe lângă efortul propriu al Consiliului județean am avut și o colaborare bună cu investitorii din Zalău. Am reușit să îi aducem alături de noi în acest efort financiar, atât pe partea de dotare cât și pe partea unor stagii de pregătire a personalului medical. Partea de dotare este în atenția noastră și cred că astfel de colaborări sunt benefice pentru toată lumea. Încercăm să ne focusăm pe pacienți și să concentrăm toate eforturile în această direcție. Există câteva proiecte în acest moment care urmează să se deruleze: o dezvoltare și dotare a Unității de Primiri Urgențe, un program finanțat parțial din bani europeni și o construcție nouă finanțată de Ministerul Sănătății care în perioada următoare va crea facilități noi, un bloc operator nou și facilități pentru spitalizarea de zi”, potrivit președintelui Tiberiu Marc.