11 milioane de lei pentru modernizarea UPU-SMURD de la SJU Zalău

11 milioane de lei vor fi alocați Spitalului Județean de Urgență Zalău pentru modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe (UPU-SMURD.

Consilierii judeţeni au aprobat proiectul ce va fi finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală este estimată la 11.433.417 lei, din care valoarea eligibilă 6.761.000 lei.

Consiliul județean Zalău va suporta cheltuielile neeligibile ale proiectului

Spitalul din Zalău a fost selectat de Ministerul Sănătății pentru finanțarea acestui proiect de modernizare. Fondurile europene acoperă doar 40% din valoare proiectului, diferența fiind suportată de Consiliul județean Sălaj.

Ministerul Sănătăţii a selectat 33 de spitale de urgenţă din ţară pentru a se califica la extinderea şi modernizarea unităţilor de primiri urgenţe. Valoare nerambursabilă a proiectului este de maxim un milion şi jumătate de euro. După cum vedeţi, există o componentă neeligibilă a proiectului aproape 40%. Prin acest proiect, practic spaţiul se dublează. În dotări există inclusiv un computer tomograf, aparate de radiologie şi o dotare completă a tuturor cabinetelor, inclusiv a celui de Pediatrie, şi un laborator. Aveam două variante: să facem un proiect mai mic, în valoare de un milion şi jumătate de euro, cât este valoarea eligibilă, sau să facem un proiect complet, care să rezolve o problemă pe termen lung. Am ales cea de-a doua variantă”, a precizat Tiberiu Marc, președintele CJ Sălaj, potrivit AGERPRES.

- Articolul continua mai jos-
UPU de la SJU Zalău, modernizat în două etape

În perioada 2006-2012 au fost realizate intervenţii în cadrul UPU în două etape. În prima etapă, 2006 – 2010, s-a realizat reorganizarea spaţiului existent. Funcţiunile şi cabinetele au fost însă gândite în limitele existente. La acea vreme, din lipsa spaţiu şi a fondurilor necesare, nu s-a putut respecta în totalitate circuitele prevăzute de legislaţia în domeniu.

În etapa a II-a, 2010 – 2012, s-a realizat accesibilitatea în UPU pentru ambulanţe, dar şi pentru celelalte categorii de autovehicule şi accese pietonale, deoarece nu exista acces corespunzător pentru ambulanţele de tip nou, ce depăşeau gabaritul existent al construcţiei, şi s-a creat, de asemenea, o zonă de aşteptare pentru sectorul UPU pediatric.

Citește și:

Donație pentru maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari