Hernia – Tehnici complexe, minim invazive în chirurgia herniilor

Hernia reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită în patologia chirurgicală, în special la sexul masculin, iar în literatură de specialitate se vorbește de peste 2 milioane de cazuri pe an de cazuri de hernie.

Hernia este definită ca fiind protruzia unui viscer, sau a unui țesut anatomic, printr-un orificiu – existent sau dobândit, al peretelui abdominal. De fapt, vorbim despre hernie ori de câte ori există un defect al peretelui inghinal posterior, fie congenital, fie dobândit.

Cea mai veche atestare depre hernia inghinală apare în anul 1552 i.e.n, în papirusul egiptean al lui Ebers, care descrie această patologie că o umflătura apărută după tuse.

Hernia inghinală, una dintre problemele majore de sănătate

Chirurgia canalului inghinal reprezintă una dintre cele mai frecvențe proceduri chirurgicale efectuate în chirurgia generală. În Statele Unite ale Americii se raportează într-un an, aproximativ 700.000 cazuri, iar în Korea în anul 2010, s-a intervenit chirurgical pe acest diagnostic la aproximativ 30.000 de pacienți.

- Articolul continua mai jos-

Pentru tratamentul chirurgical al herniei inghinale au fost propuse o multitudine de procedee chirurgicale, atât tisulare, cât și protetice, dar în ciuda multiplelor tehnici chirurgicale descrise, hernia inghinală pare să reprezinte mai departe o problemă majoră de sănătate confirmând instabilitatea anatomică a regiunii inghinale.

Hernia – Regimul alimentar

Din punct de vedere al restricțiilor alimentare preoperatorii, ne referim doar la limitarea alimentelor și băuturilor care prin fermentație pot determina meteorism abdominal, reducând astfel câmpul operator. Se va atenționa pacientul să evite astfel de alimente în preziua operației, iar în ziua operației va fi interzis orice fel de ingestie de lichide sau alimente.

Hernia – Profilaxia antibiotică

Ghidurile EAS au arătat ca nu este necesară adminstrarea antibioticelor la pacienții cu patologie herniară ce urmează a fi protezati laparoscopic. Excepție fac pacienții cu imunosupresie, pacienții cu diabet, pacienții neoplazici sau cei protezati valvular cardiac.

Articol pus la dispoziție de către Clinica Vasculară VenArt – Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt tot prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari