Comunitatea Temerarii: o nouă tabără pentru tinerii supraviețuitori de cancer

Comunitatea Temerarii beneficiază, și în acest an, de o nouă tabără organizată de Asociația Little People Romania. Este cea de-a 11-a Tabără Anuală pentru Tinerii Supravieţuitori de Cancer, cel mai mare eveniment naţional destinat copiilor afectaţi de această boală.

Întâlnirea din acest an este programată în perioada 11-16 august, în cadrul Resortului Cheile Grădiştei, Fundata și vor participa nu mai puțin de 110 pacienţi, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, trataţi în toate cele 13 secţii de onco-pediatrie cu care asociaţia colaborează.

Comunitatea Temerarii, o rețea de suport unică în țară

Temerarii reprezintă o comunitate umbrelă, o reţea de suport „de la pacient la pacient” unică în ţară. Aceasta include toţi adolescenţii şi tinerii supravieţuitori de cancer din România. În cadrul acesteia, pacienţii se pot întâlni, pot beneficia de oportunităţi de auto-dezvoltare, socializare, suport emoţional şi financiar pentru investigaţii medicale, consultanţă, un mediu sigur în care pot fi împărtăşite temerile şi pot fi identificate soluţii în integrarea unei mod de viaţă normal.

Supravieţuitorii de cancer vor avea ocazia ca pe parcursul a 6 zile să aibă parte de experienţe unice, să interacţioneze cu alţi tineri care au trecut prin experienţe similare, sau cu tineri foşti colegi de salon, să aibă parte de activităţi sportive, să se bucure de momente antrenante şi relaxante care să le ofere sentimentul de apartenenţă la o comunitate de învingători în care cancerul nu este un subiect tabu.

- Articolul continua mai jos-

Luni, 13 august, ora 11.30, Piaţa Sfatului din Braşov va găzdui supravieţuitori de cancer în prezenţa primarului George Scripcaru. Ulterior, participanţii vor descoperi frumuseţile oraşului în cadrul unei vânători de comori.

Asociaţia Little People a înfiinţat Clubul Temerarii. În prezent, Comunitatea Naţională a Tinerilor Români Supraviţuitori de Cancer numără peste 750 de membri din 123 de localităţi, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenţilor şi al tinerilor adulţi afectaţi de cancer şi totodată una dintre cele mai active comunităţi de acest gen din Europa.

Aplicație mobilă destinată tinerilor bolnavi de cancer

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari