Aplicație mobilă destinată tinerilor bolnavi de cancer

VIA – Împreună este o aplicație care se adresează tinerilor afectați de cancer. Scopul acestei aplicații este să îi ajute pe acești tineri să lupte cu singurătatea.

„VIA – o aplicaţie mobilă concepută pentru a conecta persoane şi pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulţi care se luptă cu cancerul.  În acest fel aceştia ar avea un lucru mai puţin de înfruntat: singurătatea” – a declarat Katie Rizvi, fondatoarea Asociaţiei Little People România.

Cancerul poate provoca depresie și anxietate

Boala le perturbă realizarea etapelor de dezvoltare, cum ar fi creşterea independenţei şi cariera / realizarea obiectivelor de educaţie, şi, de asemenea, interferează cu relaţiile sociale. Tratamentele împotriva cancerului pot provoca pacienţilor experimentarea unei serii de efecte secundare fizice şi psihice, inclusiv durere, oboseală, afectarea imaginii legate de propriul corp (cicatrici, alopecie, amputaţie) depresie, anxietate.

La nivel social, tratamentul medical poate provoca izolare faţă de colegi. Aceştia sunt în căutarea celor care trec prin experienţe similare, au aceleaşi întrebări, provocări, şi în care găsesc înţelegere, apreciere, comunicare, interese comune, care nu ii vor judeca, nu îi vor stigmatiza, nu îi vor ignora atunci cand se simt neînţeleşi şi neajutoraţi.

O aplicație mobilă care îi ajută pe tineri să comunice, să ceara sfaturi, să lege prietenii
- Articolul continua mai jos-masca medicala

VIA – este o aplicaţie mobilă pe care Asociaţia Little People România a dezvoltat-o pentru tinerii adulţi afectaţi de cancer cu vârsta 18-39 de ani care le va schimba viaţa. Vor avea oportunitatea de a beneficia de un spaţiu securizant, virtual, în care sa poată comunica între ei, să îţi poată împărtăşi experienţa liberi, să pună întrebări şi să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin acelaşi tratament. Dea asemenea,  vor putea să lege prietenii cu persoane faţă de care nu au teama de a fi respinşi, care îi înţeleg şi le oferă siguranţă că nu sunt singuri în această luptă.

Cu cât vor cunoaşte mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simţi mai siguri şi mai puternici.

Aplicaţia este disponibilă gratuit tuturor tinerilor adulţi afectaţi de cancer din toate centrele de tratament din ţară. VIA înseamnă împreună.

VIA, disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare IOS şi Android, poate fi descărcată din iTunes sau GooglePlay şi le permite utilizatorilor să îşi creeze propriul profil public. Aplicaţia mobilă va trimite, de asemenea, notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii şi oportunităţi de socializare.

Mai multe detalii despre aplicaţia VIA pot fi găsite pe www.viaapp.eu

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente în regiunea ficatului, dar care pot iradia și spre umărul...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Cercetătorii australieni au descoperit un medicament uimitor care, cu o singură doză, ucide COVID-ul în 48 de ore!

Oamenii de știință de la Universitatea Monash, din Australia au descoperit, în urma unor studii, făcute în condiții de laborator, în luna aprilie 2020,...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...