Investiții în infrastructura Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj

Ambulatoriul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca va fi reabilitat, modernizat și dotat cu fonduri europene.

 „Proiectul de vizează modernizarea Spitalului clinic de Boli Infecțioase este cel de-al doilea proiect cu finanțare nerambursabilă pe care l-am depus în decursul acestei săptămâni. Desigur, vor mai urma și altele pe care, după modelul celor precedente, sperăm să le câștigăm. Vom scădea în acest fel presiunea exercitată asupra bugetului propriu. Ne mândrim cu faptul că instituția noastră se situează pe primul loc la nivel național între autoritățile locale în ceea ce privește atragerea fondurilor europene. Este o performanță care ne motivează să păstrăm și pe viitor acest loc fruntaș„, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Propusă pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, investiția ce vizează modernzarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase are o valoare totală de 10.624.976,39 lei. Din care 10.412.476,86 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, iar 212.499,53 lei este cofinanțare suportată de Consiliul Județean Cluj

Proiectul european vizează efectuarea unor lucrări de investiții în cadrul Ambulatoriului Spitalului clinic de Boli Infecțioase.

Se dorește mărirea considerabilă a configurației și suprafeței spațiilor medicale utile din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecțioase situat pe strada Moților nr. 19. În același timp, se vor realiza funcțiuni noi. Scopul este creșterea calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.

- Articolul continua mai jos-

Spațiul arondat actualmente acestei activități de ambulatoriu este insuficient. Nu mai permite desfășurarea în bune condiții a serviciilor medicale. Su fost identificate posibilități reale de extindere ale acestei structuri medicale. În acest fel, serviciile oferite să fie disponibile unui număr cât mai mare de pacienți.

Principalele funcțiuni care se vor dezvolta sau realiza de la zero vizează extinderea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie. Reabilitarea structurilor destinate spitalizării de zi pentru adulți și copii. Reabilitarea structurii destinate chirurgiei generale și vasculare. Nu în ultimul rând, se va crea un Centru Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI). Ultima etapă a lucrărilor este destinată reabilitării termice a anvelopei clădirii în care funcționează Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari