Infertilitatea afectează unul din cinci cupluri

De câte ori pe an spunem, scriem sau tastăm cuvintele „La mulţi ani!” fără a sta prea mult pe gânduri? Pentru cei care doresc să aibă un copil dar se luptă cu infertilitatea, expresia are un înţeles mult mai profund.

Organizaţiile pentru pacienţii care suferă de infertilitate din întreaga Europă se reunesc în cadrul unei săptămâni de acţiune pentru a pune în evidenţă semnificaţia zilelor de naştere pentru familiile care au depăşit problema infertilităţii şi au împărtăşit povestile de încurajare cu cei care încă speră să devină părinţi sau cu cei care au rămas fără copii.

Infertilitatea afectează unul din şase (sau, conform celor mai recente statistici, unul din cinci) cupluri la nivel mondial. Ceea ce reprezintă 25 de milioane de cetăţeni doar din Uniunea Europeană.

În fiecare an, numărul de persoane care ajung la centrele de tratare a infertilităţii creşte cu 8-9%. Cu toate acestea, în ciuda faptului că există peste opt milioane de oameni născuţi la nivel mondial graţie fertilizării in vitro, pacienţii încă se confruntă cu stigmatizarea şi se luptă cu lipsa de informaţii şi bariere în calea accesului la tratament şi la finanţare.

 „Infertilitatea rămâne subestimată şi neînţeleasă. Nu este o problemă uşor de rezolvat iar pacienţii au nevoie de întreg sprijiul venit din partea prietenilor, familiilor, angajatorilor, societăţii şi factorilor de decizie politică. Uniunea Europeană are responsabilitatea de a-şi asuma rolul în promovarea educaţiei şi asigurarea accesului universal la tratament egal, echitabil şi sigur. Datorăm acest lucru celor 25 de milioane de cetăţeni europeni care se luptă în fiecare zi cu probleme legate de fertilitate”, a declarat Satu Rautakallio-Hokkanen, preşedinta Fertility Europe.

- Articolul continua mai jos-

Ca parte a Săptămânii Europene a Fertilităţii 2018, Fertility Europe lansează, de asemenea, un apel la acţiune.

– să recunoască dreptul de a încerca să aibă un copil ca drept universal în întreaga Uniune Europeană;

– să asigure accesul egal, echitabil şi sigur la tratamentele ce vizează infertilitatea;

– să asigure finanţarea publică pentru toate etapele tratamentelor ce vizează infertilitatea;

– să implice sectorul public în furnizarea de informaţii mai bune despre ce înseamnă fertilitatea şi infertilitatea;

– să implementeze campanii de comunicare pentru eliminarea stigmatizării asociate problemelor de infertilitate.

Te poate interesa și:

- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari