Experiment pe oameni, cu celule stem, pentru boala Parkinson

Japonia anunță că va începe curând primul experiment pe oameni, cu celule stem. Cercetătorii vizează astfel tratarea bolii Parkinson.

Experiment pe oameni, ca urmare a succeselor celor efectuate pe animale

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kyoto, relatează BBC, și-au exprimat speranța că acest experiment pe oameni va avea succesul celor pe care l-au avut, până acum, toate experimentele realizate pe animale.

Potrivit cercetătorilor niponi, experimentul constă în încercarea de a inversa efectele bolii degenerative Parkinson şi nu, așa cum fac terapiile clasice utilizate în prezent, să se limiteze la diminuarea simptomelor.

Simptomele bolii au fost îndelung studiate și corelate cu experimentele pe animale.

- Articolul continua mai jos-

Acest experiment pe oameni, anunțat de cercetătorii japonezi, se dorește să aibă și un alt efect: să șteargă amintirea neplăcută a unui scandal uriaș cu privire la celulele stem, în cercetarea niponă.

Boala Parkinson, afecțiune ce apare la vârste tot mai tinere și nu poate fi prevenită

În 2014, profesorul Yoshiki Sasai s-a sinucis, după ce s-a găsit în mijlocul unei controverse legată de cercetările sale. Profesorul era cunoscut pentru munca lui de cercetare și reușitele sale în ce privește transformarea celulelor stem în alt tip de celule, precum cele ale ochiului sau ale țesutului cerebral. Scopul cercetărilor lui Sasai era de a găsi leac pentru macularea degenerativă, o afecțiune severă a ochiului.

Experiment pe oameni, pentru leacul bolii Parkinson

Acest experiment pe oameni, anunțat de cercetătorii japonezi, are și sprijinul prof. Ian Wilmut, cel care a condus echipa care a clonat prima ființă vie: oaia Dolly. Sprijinul celebrului om de știință britanic vine după ce acesta a făcut public, de Crăciun, anul trecut, faptul că a fost diagnosticat cu Parkinson, explicând în ce fel boala îi afectează munca de cercetare.

Cercetarea inițială a lui Wilmut și a echipei lui, privind clonarea, a condus, de fapt, la dezvoltarea unei metode de utilizare a celulelor adulte pentru a produce celule reprogramabile, care s-ar putea dezvolta în orice tip de țesut în organism – așa-numitele celule stem.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari