Medici și asistente, instruiți în domeniul bolilor rare la copii

400 de medici şi asistente medicale vor urma sesiuni de instruire în domeniul bolilor rare la copii, axate pe ortopedie şi ORL pediatric, printr-un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană (UE).

Obiectivul acestui proiect este îmbunătăţirea nivelului de competenţe a 400 de profesionişti din sistemul de sănătate din cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Este vorba despre 136 de medici specialişti, 24 de medici de familie şi 240 de asistenţi medicali.

Proiectul va fi derulat de Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, în parteneriat cu Asociaţia PartNET.

Diana Ionescu, director medical la Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” şi managerul proiectului, a declarat domeniul bolilor rare în pediatrie reprezintă „un subiect tabu”.

- Articolul continua mai jos-

„O boală rarăO boală rară înseamnă una regăsită la un număr mic de persoane. Conform statisticilor, în Europa o boală rară înseamnă 2 copii, că ne referim la copii, la 2.000 de naşteri, astfel încât tot timpul bolile rare, vizavi de axele noastre prioritare medicale, au fost lăsate la urmă. Subiectul bolilor rare în pediatrie e un subiect tabu. E un subiect tabu şi din punctul de vedere al asociaţiilor de părinţi şi al asociaţiilor de pacienţi, care tot încearcă să scoată capul, dar pentru că sunt puţini niciodată nu au penetrat şi sunt un subiect tabu şi vizavi de managerii de spital şi vizavi de fondurile noastre, pentru că niciodată nu am putut să investim cât ne-am dorit în diagnosticul, tratamentul şi în urmărirea acestor copii, pentru că nu există fonduri nici pentru bolile obişnuite, ca să spunem aşa”, a adăugat Ionescu.

Proiectul e cofinanţat de UE, din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman. Valoarea totală a proiectului se ridică la 5.210.903,12 lei. Valoarea cofinanţării UE este de 4.400.086,59 de lei.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari