Varicele, la confluența dintre estetic și suferință

Varicele reprezintă o mare problemă a zilelor noastre, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al suferinței pe care acestea le pricinuiesc. Varicele sunt o afecțiune care nu poate fi ținută în frâu doar prin simpla folosire a unor unguente ci printr-o operație minim invazivă de varice, deoarece ele reprezintă probleme destul de serioase ale sistemului circulator. Practic, boala varicoasă reprezintă inflamarea venelor dintr-o anumită zonă, ceea ce conduce la dilatarea acestora și la o circulație deficitară a sângelui în zonele afectate.

Deși varicele pot fi prevenite, cu ajutorul unor măsuri ce vizează protejarea zonelor cu probleme, cu vene varicoase, acest lucru nu înseamnă ca varicele nu pot apărea. Important de știut este faptul că totuși există soluții pentru aceste afecțiuni, operația fiind în cele mai multe dintre cazuri soluția salvatoare.

Cum sunt realizate operațiile de varice?

Pentru a fi siguri de reușită și de rezultatele obținute, este de preferat ca operațiile să fie realizate în clinici specializate, în orașe mari, pregătite pentru orice tip de afecțiune, cu dispozitive medicale noi, inovative, de ultimă generație. O operație varice București sau o operație varice Cluj reprezintă un atu, deoarece în orașele mari centrele medicale sunt foarte bine puse la punct, iar informațiile medicale sunt în permanență actualizate.

In ziua de azi operatiile de varice se efectueaza prin metode noi, minim invazive, cu catetare, in care recuperarea dupa interventie se face foarte rapid (2-3 ore pacientul paraseste clinica) si disconfortul postoperator  este abosolut minim. Metodele moderne  folosesc ablatie termica (aburi, radiofrecventa sau laser) iar consumabilele folosite sunt de unica folosinta.

- Articolul continua mai jos-

Operația de varice – moft sau necesitate?

Este important ca fiecare pacient să înțeleagă pericolul la care se expune prin refuzarea tratamentului sau ignorarea simptomelor, deoarece varicele nu au doar implicații la nivel estetic. Este într-adevăr o problemă estetică mai înainte de orice, deoarece simptomele sunt vizibile, îndeosebi în zona picioarelor, a gambelor, însă acest stadiu al afecțiunii nu este tocmai cel incipient. Dilatarea vaselor de sânge se face mai devreme în timp, partea vizibilă a varicelor sugerând de fapt necesitatea operației sau al tratamentului. Marele pericol care exista  este cel al mobilizarii unui tromb care poate duce la embolie (posibil cauzator de deces).

Trebuie avut în vedere și faptul că o operație varice reduce numărul de cazuri ce pot recidiva, astfel încât intervenția la nivelul afecțiunii devine imperios necesară. Operația de varice, indiferent de tipul acesteia, are în vedere și faptul că nu sunt semnalate complicații ale afecțiunii, răspunsul orgenismului la aceste intervenții fiind unul favorabil.

În urma intervenției chirurgicale cu laser, abur, radiofrecventa, se impune doar o oarecare restricție în ceea ce privește efortul, astfel încât pacientul își poate relua activitățile obișnuite. În acest fel, putem spune că operația de varice este cu adevărat necesară și este și benefică, deoarece contribuie la asigurarea stării de sănătate a pacientului, dar și la menținerea unor picioare care din punct de vedere estetic nu vor mai avea de suferit.

Articol furnizat de clinica VenArt

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: ORL Cluj, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari