PRIMER: Statul român captiv și santajabil de către anumiți producatori de medicamente

PRIMER, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente salută investigația demarată de Consiliul Concurenței pe piața medicamentelor.

Patronatul anunță că va coopera fără rezerve și cu toată responsabilitatea cu inspectorii Consiliului Concurenței în orice investigație.

PRIMER apreciază că din 2009 și până în prezent, reglementările din domeniul medicamentelor date de autoritățile abilitate au denaturat competiția liberă și au creat premizele unei poziții dominante a medicamentelor scumpe care blochează accesul medicamentelor generice ieftine, fabricate în România. Statul român a ajuns captiv și santajabil de către anumiți producatori.

“Pentru a da un exemplu asupra impactului negativ al politicilor publice din domeniul manufacturii de medicamente din România, este suficient să arătăm că în 2006 se fabricau în țara pentru desfacere pe piață internă 314 milioane de cutii de medicamente. În 2016 se fabricau doar 190 de milioane, o scădere de 40% în 10 ani. Piața medicamentelor s-a dublat în acest interval”, declara Dragoș Damian, director executiv PRIMER.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Damian remarcă faptul că nici măcar una dintre recomandările raportului Consiliului Concurenței nu și-a găsit locul într-un act legislativ. Autoritățile din România să continuat să reglementeze cum au crezut de cuviință. Această atitudine a favorizat repetatele crize ale medicamentelor din ultimii doi ani.

“Probabil ar fi necesară o schimbare a cadrului legislativ în așa fel încât unele dintre concluziile și recomandarile rapoartelor de investigație ale Consiliului Concurentei să poată fi transpuse în legislație”, a concluzionat directorul PRIMER.

Consiliul Concurenţei a anunțat că a declanşat o analiză privind producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală şi a suplimentelor alimentare.

SFATUL MEDICULUI

„“Probabil ar fi necesară o schimbare a cadrului legislativ în așa fel încât unele dintre concluziile și recomandarile rapoartelor de investigație ale Consiliului Concurentei să poată fi transpuse în legislație”

Citește și:

PRIMER: În următorii trei ani România riscă să rămână fără medicamente din producția internă

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...