Recomadări pentru perioadele cu temperaturi scăzute

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu recomandă populaţiei ca în situaţia în care temperaturile vor scădea, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) pentru evitarea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi să respecte un regim de viaţă sănătos, cu o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare.

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.
De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului.

Specialiştii în sănătate publică recomandă ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor – aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

- Articolul continua mai jos-

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Reamintim importanţa vaccinării antigripale, aceasta fiind cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. În judeţul Sibiu mai sunt disponibile circa 4000 doze de ser imunizant pentru sezonul gripal 2017-2018.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

SFATUL MEDICULUI – Sfatul nutriționistului pentru sezonul rece – secretele alimentației corecte

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari