Hepatofit Forte – Tratamentul natural în steatoza hepatică

Sănătatea ficatului – Ficatul este un organ foarte important  pentru organismul nostru, este „uzina vie” a organismului!

Face parte din aparatul digestiv, este localizat in partea dreapta a cavitatii abdominale si este cel mai voluminos  organ fiind responsabil de aprox. 500 de functii vitale organismului.

Mentionam cateva dintre acestea:

  •  metabolizeaza alimentele  ingerate – sangele care  paraseste  stomacul și intestinele trece prin ficat, acesta-l proceseaza  și–l descompune in substanțe   mai ușor de utilizat pentru restul corpului
  •  produce  bila care ajută la transportarea deșeurilor  și descompune grăsimile în intestinul subțire în timpul digestiei
    – produce  anumite proteine ​​pentru plasma sangvină printre care si anticorpi
  • transforma glucoza in exces in glicogen pentru depozitare si ultilizare ulterioara sub forma de energie
  •  regleaza  nivelul sanguin de aminoacizi
    – prelucreaza hemoglobina pentru utilizarea continutului de fier
  • neutralizeaza substantele toxice de origine exogena si cele rezultate din  metabolismele endogene
    – regleaza coagularea sângelui, buna lui functionare asigurand timpii corecti/normali de coagulare
  •  ficatul este un important depozit de vitamine A, B2, B12, D, K.

Sănătatea ficatului – Una din cele mai frevente afectiuni ale ficatului este incarcarea grasa sau steatoza hepatică/ ficatul gras, în termeni populari. Steatoza  afecteaza 27% din populaţia planetei.

Nu are simptome foarte specifice dar nedescoperită și netratată la timp poate duce la ciroză și insuficiență hepatică.

Intalnim steatoza alcoolica si cea metabolica sau non-alcoolica.  Ambele in evolutie se asociaza cu un grad de inflamatie, rezultand  steato-hepatita.

- Articolul continua mai jos-

Sănătatea ficatului – Steatoza hepatică – Simptome

Initial nu  nu prezintă semne și simptome specifice. Cand boala avansează, poate să apară durere în partea dreaptă a abdomenului superior, stare de slăbiciune, astenie fizică marcată, oboseală persistentă, până la îngălbenirea ochilor și pielii, scădere în greutate.

Sănătatea ficatului – Steatoza hepatică – Cauze

Steatoza hepatică apare atunci când ficatul nu reușește să mai metabolizeze eficient zaharurile și grăsimile în exces din sânge, ceea ce duce la acumularea lor în țesutul hepatic, cu afectarea structurii sale.

Datorita acestei acumulari de grasimi, tesutul hepatic reactioneaza la inceput  prin aparitia  inflamatiei, apoi daca nu se intervine (adica nu facem hepatoprotectie si nu stopam cauza care a declansat acumularea garsimilor) se instaleaza  fibroza, pe urma necroza și, în final, evolutia este spre ciroza.

Sănătatea ficatului – Steatoza hepatică – Factori de risc – sunt  numerosi dar cei mai frecventi sunt:

  •  Alimentația de tip fast food, aditivii alimentari, consumul de băuturi carbogazoase si alcool (– consumul indelungat de alcool  si mai ales, in doze mari – peste 80 g alcool pur/zi – pentru steatoza alcoolica
  •  Obezitatea, mai ales cea abdominală, asociată cu sedentarismul – pentru steatoza alcoolica si nealcoolica
  •  Medicamentele (de exemplu: amiodarona, corticoizii, hormonii estrogeni, tuberculostatice, etc) in doze mari si luate timp indelungat
  •  Nivelul crescut de grăsimi în sânge
  •  Sindromul ovarelor polichistice
  •  Diabetul zaharat de tip 2
  •  Hipotiroidia
  •  Scăderile bruște în greutate
  •  Rezectiile intestinale majore, nutritia venoasa timp indelungat- pentru ambele tipiri de steatoza
  • Varsta, sexul (femeile au enzimele necesare metabolizarii alcoolului in cantitati mai mici decat barbatii) – pentru steatoza alcoolica
  • Asocierea altor afectiuni hepatice (hepatite cronice virale-virus B sau C) – pentru ambele tipuri de steatoza

Diagnosticul de ficat gras se face prin ecografie abdominală, determinarea transaminazelor, imagistică, atunci când se impune – FIBROSCAN, computer tomograf (CT) sau rezonanţă magnetică nucleară (RMN), mai rar – puncție biopsie hepatică.

Este important să știm și că, în acest tip de afecțiuni, stilul de viață este parte integrantă din tratament.

Persoanele  care suferă de steatoză hepatică beneficiaza  de acţiunea eficientă a remediilor naturale cu efect hepatoprotector, hepatoregenerator si de stimulare a metabolismului grăsimilor:

- Articolul continua mai jos-

Sănătatea ficatului – Hepatofit Forte capsule – remediul natural produs la Orastie,  asociaza extracte naturale de armurariu, schisandra, anghinare, rostopască, păpădie si sulfină. Conține doar extracte din plante medicinale  ceea ce asigură un efect mai intens și o absorbție rapidă.

Dezvoltarea retetei acestui remediu, acțiunea și efectele sale corespund cerințelor comunicate echipei de cercetare Fares de către specialiști reputați din domeniu medical (gastroenterologi) corelate cu datele științifice comunicate de specialiștii  din domeniul farmacognoziei  (stiinta care se ocupa cu studiul medicamentelor naturale – plantelor medicinale,  in cadrul chimiei farmaceutice).

Snătatea ficatului – Hepatofit Forte capsule conține  doza necesară zilnică de silimarină,  este sută la sută natural, fără excipienți, asigurând o biodisponibilitate optimă.

La actiunea hepatoprotectoare participă complexul silimarinic  din armurariu care acţionează prin inducerea unor modificări structurale la nivelul membranei hepatocitare; astfel se împiedică pătrunderea substantelor toxice în hepatocite, scade inflamatia locala si rezulta scaderea semnificativa a transaminazelor.

Anghinarea acţionează si ea  la nivelul membranei celulei hepatice, captează  şi degradează radicalii liberi de oxigen, conferindu-i hepatoprotecţie si favorizand drenarea veziculei biliare.

Schisandra,  silibina din armurariu si flavonele din sulfina regenerează cel mai eficient ţesutul hepatic datorită creşterii sintezei  proteice.

-Articolul continua mai jos-

Astfel prin prin complexul de plante din compoziție asigura un puternic efect hepatoprotector și un efect hepatoregenerator.

Sănătatea ficatului – Tratamentul cu HEPATOFIT FORTE capsule , in steatoza hepatica,  determina o evolutie pozitiva a sindromului de hepatocitoliza si imbunatateste calitatea vietii pacientilor (combate astenia, elimină oboseala, stimulează digestia, reglează funcția biliară, crește apetitul), fara efecte adverse.

Rezultatele  clinice au fost confirmate și de explorări paraclinice de laborator (scăderea transaminazelor la peste 85% din pacienți  cu o medie de 30 U/L) și imagistice (regresia steatozei hepatice din stadiu sever în stadiu moderat). Vorbim in fapt despre scaderea transaminazelor cu minim 50% din depășire dupa 3 luni de administrare.

De mentionat ca administrarea pe termen lung nu generează efecte adverse.

Te poate interesa și:

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari