Căderea zilnică a câtorva fire de păr este firească. Dacă totuşi părul tău devine fragil, se rupe uşor şi cade în exces, înseamnă că te confrunţi cu o problemă. Nu doar produsele cosmetice influenţează sănătatea podoabei capilare, ci şi unele obiceiuri. Prevenirea căderii părului – Ai grijă la alimentație!
Pentru un păr puternic, organismul are nevoie zi de zi de surse de minerale şi vitamine, care, pe lângă rezistență, îi conferă și strălucire. Din meniul săptămânal nu trebuie să lipsească peştele gras (macroul, somonul).
Citește și: Transplant de păr prin metoda FUE – întrebări și răspunsuri
Acesta conţine acizi graşi Omega-3, proteine şi fier, care contribuie la întărirea firului de păr. De asemenea, include cât mai des în dietă spanac, broccoli, sfeclă roşie, deoarece conțin vitaminele A şi C, benefice pentru podoaba capilară. Gălbenuşul, ficatul de pui, fasolea, boabele de soia, germenii de grâu, arahidele, nucile, migdalele sunt câteva dintre alimentele bogate în biotină (vitamina B8), care ajută la creşterea sănătoasă a părului.
Prevenirea căderii părului – Alege corect produsele de îngrijire
Şamponul, balsamul şi măştile de păr sunt importante pentru o podoabă capilară sănătoasă. Evită produsele din comerţ care doar arată şi miros bine. Ideal este să le citeşti eticheta pentru a vedea dacă se potrivesc tipului tău de păr. De exemplu, dacă ai scalpul sensibil, evită produsele care conţin arnică, ardei gras sau mentol, deoarece pot irita pielea capului. Mai degrabă, apelează la câteva măşti preparate în casă din ingrediente pe care părul tău le poate tolera.
Remedii naturale pentru prevenirea căderii părului
Prevenirea căderii părului – Oțet
Amestecă 100 g frunze de urzici cu 0.5 l apă şi oţet, în părţi egale. Pune la fiert pentru 30 de minute, apoi lasă la infuzat alte 40 de minute. Strecoară şi clăteşte-ţi părul cu soluţia obţinută.
Prevenirea căderii părului – Ulei de ricin
Pune la încălzit, pe baie de aburi, 2-3 linguri de ulei de ricin. Aplică-l la rădăcină, apoi înfăşoară părul într-o folie de plastic şi într-un prosop. Lasă să acţioneze cel puţin 5 ore sau peste noapte. Ulterior, spală-te cu şampon de 2-3 ori. Pentru rezultate vizibile, procedura se repetă săptămânal, timp de 2 luni.
Prevenirea căderii părului – Amestec de plante
Într-un litru de apă pune câte 2 linguri de rizomi de obligeană, frunze de podbal şi urzică. Fierbe amestecul 10 minute, apoi lasă-l la infuzat o oră. Clăteşte-te pe păr cu soluţia obţinută de 3 ori pe săptămână.
Prevenirea căderii părului – Miere şi drojdie
Dizolvă 2 linguri de drojdie şi 1 lingură de miere într-o jumătate de pahar cu lapte cald. Lasă amestecul la loc cald pentru 15 minute. Între timp, bate un ou spumă şi adaugă-l în paharul cu drojdie şi miere. Aplică masca obţinută la rădăcina părului, prin masaj. Lasă să acţioneze 40 de minute, apoi spală-te cu şamponul obișnuit.
Prevenirea căderii părului – Muştar
Continuarea pe zaina.ro