Poluarea din interiorul locuințelor îmbolnăvește copiii de astm

Poluarea din interiorul locuințelor favorizează apariția astmului bronșic, în special la copii. Creşterea temperaturii medii, suprapopularea oraşelor, dezvoltarea motoarelor cu ardere internă, modernizarea materialelor de construcţii şi izolarea tot mai bună a caselor. Acestea sunt schimbările care au un impact major asupra sănătății.

”Factorii ambientali care au dus la creşterea incidenţei astmului bronşic, mai ales în rândul copiilor, sunt reprezentaţi de poluarea din interiorul locuințelor. Aici vorbim de materiale de construcţie, de odorizantele de camera, substanţele de dezinfecţie, dezinsecţie, de curăţenie”, a declarat Dr. Veronica Şurlea – medic primar pneumologie.

40% din populaţia Planetei este diagnosticată cu cel puţin un tip de alergie. O parte din răspundere o poartă încălzirea globală. În ultimul secol Europa a fost invadată de o buruiană numită ambrozie.

”Din ce în ce mai multe persoane sunt alergice la factori din aer care cândva nu dădeau alergie, fie acarienii, fie mucegaiurile, fie polenurile. Este foarte acută problema cu polenul de ambrozie care de la an la an creează multe probleme pacienţilor, pacienţii suferă intens cu fenomene care sunt greu de controlat cu medicamente”, a declarat Dr. Monica Schifirneţ – medic primar alergologie.

- Articolul continua mai jos-

De menționat e că toate datele prezentat au fost obținute în urma solicitării Digi24.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari