Bebeluș salvat de la moarte de un medic şi un pompier militar

Bebeluș salvat de la moarte de un medic şi un pompier militar. Viaţa unei fetiţe de şapte zile a fost salvată sâmbătă, 9 noiembrie, de un medic şi un pompier militar, chiar la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor.

În jurul orei 13.40, pe strada Avram Iancu din municipiul Oradea, la câţiva metri după ieşirea din curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, o autospecială de primă intervenţie şi comandă a fost blocată de un jeep, care a pătruns pe contrasens, conducătorul autoturismului şi soţia acestuia, cetăţeni străini, vizibil panicaţi, a relatat ofiţerul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”.
Oamenii au solicitat ajutorul comandatului Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, care coborâse din autospecială pentru a afla motivul acestui gest.
În câteva secunde, maiorul Horia Cheregi a realizat că viaţa sugarului aflat pe bancheta din spate a maşinii, în scaunul auto, era în pericol, acesta aflându-se în stop cardio-respirator. În acel moment, maiorul a ordonat conducătorului autospecialei să alerteze forţele de la sediu, spunându-i totodată tatălui copilului să-l însoţească cu autoturismul în curtea unităţii, unde, în mai puţin de un minut, totul era pregătit pentru salvarea copilului, descrie în detaliu Camelia Roşca.
Potrivit acesteia, în acele momente echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea nu se afla la unitate, fiind în misiune la un caz medical. Sugarul a fost preluat, însă, de dr. Dacian Juca, medicul coordonator din dispeceratul medical, care, împreună cu plutonierul major Adrian Pupăză, pompier militar în cadrul Detaşamentului 1 Oradea, i-au acordat bebeluşului, în vârstă de 7 zile, îngrijirile medicale care se impuneau. Ei au reuşit astfel, în câteva secunde, să-l readucă la viaţă.
Fetiţa a fost preluată, plângând, spre marea bucurie a tuturor celor prezenţi şi în aplauzele pompierilor militari, de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a transportat-o la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Bebeluș salvat de la moarte de un medic şi un pompier militar

Sursa

- Articolul continua mai jos-

Cancer – care sunt semnele de avertizare în primele 5 tipuri de cancer?

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari