Băuturile dulci și cancerul. Cât de periculoase sunt sucurile cu zahăr?

Un studiu realizat în Franța a demonstrat că băuturile dulci și cancerul sunt într-o relație de cauzalitate. Cercetătorii din Hexagon au demonstrat că un consum chiar și moderat de băuturi dulci, inclusiv suc de fructe este asociat cu o creștere a riscului de îmbolnăvire de cancer.

Orice băutură care conține zahăr sau derivați ai acestuia duce la creșterea riscului de cancer, iar cercetările au arătat că asta se întâmplă la nivel global.

Totuși, nu s-a putut stabili dacă băuturile dulci (cu sau fără zahăr adăugat) provoacă ele însele cancerul sau doar creează mediul propice pentru achiziția și dezvoltarea bolii.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...