Băuturile dulci și cancerul. Cât de periculoase sunt sucurile cu zahăr?

Un studiu realizat în Franța a demonstrat că băuturile dulci și cancerul sunt într-o relație de cauzalitate. Cercetătorii din Hexagon au demonstrat că un consum chiar și moderat de băuturi dulci, inclusiv suc de fructe este asociat cu o creștere a riscului de îmbolnăvire de cancer.

Orice băutură care conține zahăr sau derivați ai acestuia duce la creșterea riscului de cancer, iar cercetările au arătat că asta se întâmplă la nivel global.

Totuși, nu s-a putut stabili dacă băuturile dulci (cu sau fără zahăr adăugat) provoacă ele însele cancerul sau doar creează mediul propice pentru achiziția și dezvoltarea bolii.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari