Universitatea de Medicină din Târgu Mureș, acord de colaborare cu Universitatea din Seul

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş a semnat acord bilateral de colaborare cu Universitatea Națională din Seul.

Este primul acord semnat de Universitatea de Seul cu o universitate din România şi din Estul Europei în domeniul farmaciei.

Oaspeţii străini au vizitat Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică şi Grădina de Plante Medicinale. Aceştia s-au arătat impresionaţi de infrastructura didactică şi de cercetare, de campus şi de facilităţile oferite studenţilor.

Printre cele mai importante direcţii de colaborare stabilite în cadrul vizitei se numără: schimbul de studenţi, doctoranzi şi tineri cercetători, organizarea în comun a celei de-a doua Conferinţe Internaţionale de Medicină Personalizată, precum şi a altor manifestări ştiinţifice în domeniul farmaciei, realizarea de articole ştiinţifice care să fie publicate în reviste internaţionale de prestigiu, dar şi schimbul de bune practici.

- Articolul continua mai jos-

Fondată în anul 1946, Universitatea Naţională din Seul este considerată un simbol al învăţământului superior din Coreea, fiind recunoscută la nivel mondial pentru excelenţa academică şi cercetarea ştiinţifică de înalt nivel. Cele mai recente sondaje internaţionale poziţionează Universitatea pe locul 36 în topul celor mai bune universităţi din lume. În acelaşi clasament, Facultatea de Farmacie ocupă locul 20.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari