Record de viroze respiratorii la Sibiu. Numărul cazurilor s-a triplat

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au diagnosticat de la începutul anului de trei ori mai multe cazuri de viroze respiratorii față de aceeiași perioadă din 2018.

„Ca statistică, în Unitatea de Primiri Urgenţe, în luna curentă, am avut un număr de 167 de cazuri de viroze respiratorii, din care patru pacienţi internaţi şi unul a fost transferat la Boli Pulmonare. Tot luna aceasta, au fost 85 de pneumonii, din care 16 pacienţi internaţi şi şase transferaţi la Boli Pulmonare. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, am avut 55 de pacienţi cu viroze respiratorii şi 70 cu pneumonii. La viroze este o creştere mare, la pneumonii, cu 15 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat purtătorul de cuvând al instituției Decebal Todăriţă.

Pe fondul numeroaselor decese cauzate de gripă, sibienii au preferat să se adreseze medicilor din spital chiar și pentru simple răceli. Astfel, Secția de Boli Infecțioase a Săitalului Clinic de Urgență Sibiu a devenit una dintre cele mai aglomerate.

În judeţul Sibiu există, în prezent, doar cazuri de suspiciuni de gripă, în urma testelor rapide. Deocamdată nu s-a mai confirmat niciun caz de gripă, după ce au fost identificaţi, în această lună, doi copii cu boala, care au fost trataţi în Spitalul de Pediatrie, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari