Asociația Napoca Aid luptă pentru ajutorarea copiilor cu probleme de sănătate. Stelian Hodrea: „Vom încerca să promovăm adevăratul umanism în actul medical!”

Asociația Napoca Aid s-a implicat, în cei câțiva ani de la înființare, în ajutorarea persoanelor cu probleme de sănătate. Dincolo de asta, reprezentanții acesteia vizează, în viitor, încheierea unor colaborări permanente pentru redirecționarea cazurilor medicale. Mai precis, vor încerca să promoveze „adevăratul umanism în actul medical, adică vom încerca să avem câțiva colaboratori care să poată să răspundă solicitărilor noastre, mai rapid decât ar merge pacientul pe calea obișnuită sau ar intra efectiv în sistemul medical”.

Asociația Napoca Aid – Beneficiarii, persoane fizice aflate în dificultăți materiale, spirituale și emoționale

La inițiativa unui mic grup de oameni proveniți din diferite categorii profesionale, având la început doar trei membri,  Asociația Umanitară Napoca Aid s-a înființat în luna decembrie a anului 2013, începându-și efectiv activitatea în anul 2014.

Scopul Napoca Aid este identificarea și ajutorarea copiilor cu probleme de sănătate și a celor cu malformații, a copiilor străzii, a celor din centrele de plasament, identificarea și sprijinirea copiilor maltratați de părinți sau a celor abuzați fizic și sau psihic, recuperarea copiilor neadaptați și a celor cu dizabilități, a bătrânilor neajutorați; integrarea acestora în standardele unei societăți civilizate, precum și ajutorarea familiilor nevoiașe, a bătrânilor și a altor persoane care necesită ajutor.

„Beneficiarii noștri sunt persoane fizice aflate în dificultăți materiale, spirituale și emoționale – copii bolnavi, orfani, studenți săraci, văduve, adulți bolnavi, bătrâni, săraci, etc. – și instituții comunitare non profit, care sunt în slujba oamenilor – spitale, școli, grădinițe, azile de bătrâni, orfelinate, penitenciare, biserici, fundații”, a declarat, pentru Ziar Medical, Stelian Hodrea, fondator și președinte al Asociației Umanitare Napoca Aid.

- Articolul continua mai jos-

Asociația Napoca Aid – un rol important în campania pentru Răzvan Suciu

De-a lungul timpului, asociația s-a implicat în strângeri de fonduri pentru diferite cazuri umanitare pentru persoane aflate în dificultate și care au sau aveau nevoie de tratamente, medicamente, chiar transplant. Un astfel de caz a fost cel al micuțului Răzvan Suciu.

„Ne-am bucurat ca în anul 2017 să fim o parte importantă în campania prin care băiețelul Răzvan Suciu în vârstă de 2 ani a primit un transplant de rinichi la Clinica Gregorio Maranon din Madrid. După aproape un an de așteptare și pregătiri, operația de transplant s-a efectuat pe 13 aprilie 2018. De asemenea, în 2018 am contribuit și o facem în continuare la lupta cu cancerul pe care o duce d-na Melania Muicu din Târgu Cărbunești la o clinică din Turcia. Sigur, solicitări avem aproape săptămânal pe cazuri noi, dar, din păcate, nu putem să le luăm pe toate în considerare nu doar prin prisma gravității cazurilor, dar și prin prisma faptului că avem puțini oameni să se ocupe efectiv de strângere de fonduri. Noi nu ne-am lăudat foarte mult cu acțiunile noastre trecute, deci nu avem un CV impresionant și, sigur, din această cauză lucrurile merg într-un lanț al slăbiciunilor; nu avem nici fonduri proprii sau avem fonduri foarte reduse, iar pentru a ne continua activitatea și pentru a o dezvolta, avem nevoie de donații, sponsorizări”, a adăugat președintele Asociației Umanitare Napoca Aid.

„Oricare dintre noi se poate găsi, la un moment dat, în situația de a avea nevoie de ajutorul cuiva…”

Reprezentanții Asociației speră vor continua însă șă încerce să aline suferințele semenilor aflați în dificultate.

„Să ne amintim că oricare dintre noi se poate găsi, la un moment dat, în situația de a avea nevoie de ajutorul cuiva… Ceea ce ne dorim pe viitorul apropiat și mediu, este să încheiem niște colaborări permanente, în primul rând cu sponsori, dar și cu persoane din lumea medicală, care ne pot ajuta cu sfaturi, cu o rețea de cunoștințe, prin redirecționarea cazurilor medicale. Vom încerca să promovăm adevăratul umanism în actul medical, adică vom încerca să avem câțiva colaboratori care să poată să răspundă solicitărilor noastre, mai rapid decât ar merge pacientul pe calea obișnuită sau ar intra efectiv în sistemul și obiceiurile – uneori nu foarte sănătoase –  ale sistemului medical de la noi”, a explicat Stelian Hodrea, fondator al Asociației Napoca Aid.

Asociația Napoca Aid poate fi sprijinită prin direcționarea a 2% din impozit sau prin donații.

„Ne dorim să reușim să obținem niște sponsorizări și niște donații măcar din acele formulare 230, privind donarea a 2% din impozitul anual. Încercăm din aproape în aproape, cu ajutorul prietenilor și a cunoscuților, prin vorba răspândită, să obținem niște fonduri ca să ne putem continua și dezvolta activitatea; suntem deschiși solicitărilor de ajutor pe care, cu siguranță, le vom analiza pe toate amănunțit. Așadar, ne puteți sprijini completând formularul 230 cu datele dumneavoastră iar în cazul în care din prea plinul inimii vă veți permite să faceți o donație, va asigurăm de recunoștința noastră și a cazurilor pe care le sprijinim”, a adăugat Stelian Hodrea.

Conturile în care se pot face donații către Asociatia Napoca Aid sunt:

BANCA TRANSILVANIA

- Articolul continua mai jos-
  • RO27BTRLEURCRT0236050002 -EUR
  • RO77BTRLRONCRT0236050002 -RON
  • RO31BTRLUSDCRT0236050002 -USD

PayPal: [email protected]

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari