fbpx
Acasă Fapt divers Vigilență extremă în timpul călătoriilor cu mașina şi al plimbărilor în aer...

Vigilență extremă în timpul călătoriilor cu mașina şi al plimbărilor în aer liber cu copiii mici!

Când călătoriți cu mașina, efectuaţi drumurile, de preferință, în afara celor mai fierbinți ore ale zilei. Copilul are nevoie să bea în mod regulat, aşadar oferiţi-i constant cantități mici de apă. Protejați-l de la soare, cu o pălărie și o umbrelă de soare.

Dacă aveţi maşina dotată cu un generator de aer condiționat, nu aşezaţi copilul în dreptul fluxului de aer rece. Verificaţi orientarea şi abia apoi plasaţi copilul, fie că e în coş sau în scaun.

 Mai presus de toate, să luaţi pauze în care să aerisiţi mașina. Și nu-l lăsaţi singur în vehicul în nici un caz!

Articolul continua mai jos

 Nu ieșiţi în aer liber în timpul orelor calde ale zilei!

Plimbările sunt, de asemenea, situații delicate. Copilul este bine a fi protejat efectul direct al razelor solare.  Lipsa fluxului de aer, însă, prin acoperirea căruciorului  expune copilul la caldură şi creşte astfel riscul de  accident vascular cerebral. Dacă el doarme într-un căruț cu landou, nu ridicaţi  partea de sus până la poziţia maximă. Acest lucru previne orice ventilație și reduce astfel cantitatea de aer respirabil.

Căldură: măsuri de precauție cu copiii dacă ieşiţi cu ei afară sau cu mașina

Căldura poate fi foarte inconfortabilă pentru copiii mici. De aceea vă oferim un rezumat cu câteva măsuri  de precauție legate de copii atunci când termometrul de afară arată o temperatură  în creștere.

 Evitați umezeala din scutec!

În anotimpul cald, umiditatea scutecului și temperatura ambiantă promovează iritaţiile. Bebeluşii au pielea atât de sensibilă şi fesele lor se înroșesc mai repede.

 Soluția :

Schimbă scutecul de multe ori  pe zi și între schimbări, lasa fundul bebeluşului la aer, să se usuce pielea mai bine, după ce l-ai şters. Pune un strat de scutec tip saltea pe un prosop pentru a preveni dezastrele mici din acest  timp!

 Evită deshidratarea

Organismul copiilor se adaptează mai bine la schimbările de temperatură decât cel al adulților. Rezultat: în timpul verii, temperatura lor poate crește rapid și asta duce la pierderea rapidă a apei din corp și la deshidratare.

Soluţia:

Pe vreme caldă, cel mai bine este să instalăm copilul într-o cameră răcoroasă și ventilată. Nu ezitați să închideți jaluzelele când apare soarele și lăsați zi și noapte ferestrele deschise. Copiii au nevoie de multe ori să bea. Nu le daţi numai apa, ci, de asemenea, ceaiuri ușor dulci. Dacă au scaune diareice sau scaune moi, mai mult decât accidental, nu ezitaţi să consultaţi un medic.

Evitați insolația!

Nu vom înceta să repetăm:  bucuriile plajei, când e vorba de  un copil, durează dimineaţa  înainte de ora 11 și se reiau abia după orele 17 după-amiaza! Și întotdeauna echipaţi cu un tricou, o şapcă și o cremă cu factor de protecție solară specială pentru copii, aplicată înainte de a merge afară și reînnoită la fiecare oră.

Evitați accident vascular cerebral din cauza căldurii

Cu siguranţă știţi că nu ar trebui să mergeţi pe plajă la cele mai fierbinţi ore. Dar s-ar putea să nu știţi că o plimbare prin oraș în cărucioare, cu expunerea simultană la căldură și indicele ridicat de poluare, creşte riscul de a dezvolta Accident Vascular Cerebral de căldură.

Soluţia:

Răcoriţi interiorul, desigur. Dar dacă observați că bebeluşul sau copilul devine roșu, înfășurați-l în lenjerie proaspătă și uşor umedă, instalați-l în cea mai răcoroasă cameră din casă și daţi-i să bea o soluție de rehidratare orală (vândute în farmacii) pentru a reface stocul necesar  de minerale. În schimb, băile reci nu sunt recomandate, deoarece  schimbarea prea bruscă a temperaturii poate provoca convulsii.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Mielomul multiplu (Boala Kahler) – Cauze, simptome, tratament

Ce este mielomul multiplu (Boala Kahler)? Mielomul multiplu este o formă rară de cancer...

Bolile cardiovasculare – Frigul, factor de risc pentru cardiaci

Odată cu sosirea iernii, temperaturile scăzute pot exacerba disconfortul pacienților afectați de boli cardiovasculare...

Chirurgia bariatrică – Tratamentul obezităţii morbide

Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității are ca și scop scăderea în greutate de lungă...

Psiholog Laura Maria Cojocaru: „Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională”

Psiholog Laura Maria Cojocaru: „Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională”. Pielea,...

Adenomul de prostată – simptome, diagnostic, tratament

Adenomul de prostată este termenul cel mai des utilizat atât de pacienţi cât şi...

Epilarea cu laser – cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului corporal inestetic

Epilarea cu laser este cea mai eficientă metodă de îndepărtare a părului corporal inestetic,...