fbpx
Acasă Nutriţie

8 alimente care pot scădea glicemia

Încă de la începutul acestui articol vrem să precizăm că remediile naturale pe care le vom prezenta mai jos nu înlocuiesc tratamentul cu insulină...

Consumul frecvent de alimente prăjite crește riscul de deces prematur

Persoanele care consumă des alimente prăjite, în special pui şi peşte, dezvoltă un risc crescut de deces prematur, sugerează un studiu realizat recent în...

Raw-veganismul – adevăr și limitare

Ne dorim cu toții să fim sănătoși. Am aflat deja, că sănătatea vine (și) din farfurie. Și știm de asemenea nu există un model...

Probioticele și prebioticele – rolul lor pentru sănătate

În interiorul intestinului nostru (mai ales la nivelul colonului) există milioane de bacterii. Aceste bacterii au un rol important în economia organismului uman. Datorită...

Regimul alimentar sănătos, adjuvant în tratamentul depresiei

În anul 2017 a fost dat publicității un studiu numit SMILES. Studiul s-a desfășurat în Australia, pe o perioadă de 12 săptămâniși a inclus...

2019: Trenduri în nutriție. Ce recomandă nutriționiștii?

Trenduri în nutriție 2019 -  Programele alimentare care vor fi adoptate în 2019 se vor concentra pe aportul de grăsimi sănătoase. Tendințele în nutriție în...

Postul Crăciunului – cum te alimentezi corect. Sfatul nutriționistului (video)

Parcurgem o perioadă care ar trebui să fie de purificare penrru fiecare dintre noi. Despre ce înseamnă Postul, despre cum ar trebui să ne...

Bolnavii și postul – tu știi în ce boli e permis și în care nu?

Bolnavii și postul - câteva reguli de respectat. Postul este benefic, atât pentru trup, cât și pentru suflet, însă dacă ai probleme de sănătate...

Alimentația sănătoasă, între post și… dietă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic răspunde, în cele ce urmează, unor întrebări pe care poate că cei mai mulți dintre noi ni le punem dacă...

Sarmale cu urdă în foi de ștevie (pentru cardiaci)

Sarmale cu urdă în foi de ștevie - de ce să le includă în dietă cei care suferă de afecțiuni cardio-vasculare? Haideți să luăm, pe...

Un super-aliment creat de o clujeancă, premiat la saloanele de inventică: Ciocolata raw vegană cu particule nanometrice de aur, platină și argint

O clujeancă a creat un produs natural și sănătos care poate să fie consumat de absolut oricine, fără a exista problema vreunei intoleranțe, nu...

Rolul alimentației în imunitate. Camelia Munteanu, nutriționist: ”Deficiențele în micronutrienți afectează sever funcția imună”

Imunitatea reprezintă capacitatea de rezistență a unui organism față de agenții patogeni (virusuri, bacterii, ciuperci, etc), care sunt recunoscuți și distruși. În ultimul timp,...