Record absolut la UPU Baia Mare. Medicii au tratat peste 85.000 de cazuri în 2023

Medicii maramureșeni au tratat, în anul care a trecut, peste 85.000 de pacienți, un record pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Dacian Juca, medic șef UPU SMURD Maramureș, a precizat pentru ziarmedical.ro că numărul celor care au trecut pragul UPU Baia Mare a fost de 85.751 de pacienți, record pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Juca spune că cea mai mare problema din sistemul medical de urgență este lipsa personalului.

„Avem nenumărate plusuri în medicină de urgență, medicină de urgență este o ramură pe cât de nouă este, pe atât de dezvoltată și pe atât de în curs de dezvoltare. Se investește foarte mult în medicină de urgență atât în echipament, cât și în oameni și în pregătirea lor. Acesta este cel mai mare plus care noi îl avem, un sistem de urgență bine pus la punct, care funcționează și care da cel mai bun randament pentru pacienții noștri. Cel mai mare minus cred că este personalul, că și număr. Suntem insuficienți și e nevoie de un număr tot mai mare de oameni și tot mai pregătiți. 2023 s-a încheiat cu onorabilă cifra de 85.751 de pacienți, s-a depășit cu mult cifra de 80.000 de prezentări, se pare că trendul este tot în creștere. Sunt multe cazuri care ne rămân, dacă nu ne-ar rămâne, n-am avea de unde învață. Așa progresăm și așa evoluăm zi de zi din cazurile pe care le avem, atât din cunoștințe, din cazurile pe care le avem învățăm partea practică și experiență noastră care se adună. Din fiecare caz rămânem cu ceva de învățat”, a declarat Juca.

Dacian Juca a participat, zilele trecute, la conferința de medicină de urgență „MaraEmergencyMed”, desfășurată la Baia Mare, care a reunit profesioniști de renume din domeniul medical.

- Articolul continua mai jos-

„Absolut orice eveniment de prestigiu este important pentru meseria noastră și pentru toată profesia de medicină de urgență, mai ales în situația actuală în care ne aflăm. Medicină de urgență evoluează zi de zi, evoluează săptămâna de săptămâna, și să mă întorc, zi de zi, tocmai de aceea este nevoie că noi toți să fim puși la punct cu noutățile și tocmai pentru această ne aflăm aici și toate aceste evenimente sunt tocmai pentru a află noutăți în medicină de urgență și, bineînțeles, ghiduri și protocoale”, a mai precizat medicul șef UPU SMURD Maramureș.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari