Procesul de implant dentar: o soluție eficientă și durabilă

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă datorită capacității sale de a înlocui un dinte lipsă fără a afecta dinții învecinați, oferind o stabilitate și funcționalitate similară cu a dinților naturali.

‍Implantul dentar reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților absenți. Daca locuiti in Capitala si sunteti in cautarea unui cabinet stomatologic, vizitati pagina implant dentar pret București.

După inserarea implantului în os, printr-un proces numit osteointegrare, se atașează o coroană dentară la implant, înlocuind astfel partea vizibilă a dintelui.

Etapele procesului de implant dentar

Procesul de implant dentar București se desfășoară pe mai multe etape importante:

 • Consultația inițială: În această etapă, medicul stomatolog va evalua starea generală a pacientului și va determina dacă acesta este un candidat potrivit pentru un implant dentar. Se vor discuta detaliile procedurii și se vor lua în considerare opțiunile de tratament.
 • Planificarea tratamentului: În această etapă, medicul stomatolog va efectua o examinare amănunțită a maxilarului și va realiza o radiografie dentară pentru a evalua densitatea osoasă. Pe baza acestor informații, se va crea un plan de tratament personalizat.
 • Plasarea implantului: În timpul acestei etape, medicul stomatolog va plasa implantul dentar în osul maxilarului. Procedura poate fi realizată sub anestezie locală și durează aproximativ o oră.
 • Perioada de osteointegrare: După plasarea implantului, acesta trebuie să se integreze în osul maxilarului. Procesul de osteointegrare durează de obicei câteva luni și asigură o ancorare solidă a implantului.
 • Realizarea coroanei dentare: După terminarea perioadei de osteointegrare, se va realiza coroana dentară care va înlocui partea vizibilă a dintelui. Coroanele dentare pe implanturi pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi metalul, porțelanul sau zirconiu.
 • Atașarea coroanei dentare: În această etapă finală, coroana dentară este fixată pe implantul dentar, oferind astfel un aspect natural și funcționalitatea unui dinte sănătos.

Pentru a afla preturile pentru toate aceste proceduri descrise mai sus, vizitati pagina cost implant dentar.

- Articolul continua mai jos-

Avantajele coroanelor dentare pe implanturi

article thumb

Coroanele dentare pe implanturi prezintă numeroase avantaje, care le fac o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților absenți:

 1. Durabilitate sporită: Coroanele dentare pe implanturi sunt realizate din materiale rezistente, cum ar fi zirconiu sau coroane metalo-ceramice, oferind o durabilitate excelentă și o rezistență sporită în timp.
 2. Aspect estetic atrăgător: Coroanele dentare pe implanturi sunt concepute să reproducă nuanța și aspectul natural al dinților, oferind astfel un zâmbet frumos și armonios.
 3. Suport robust pentru structura dentară: Implantul dentar, împreună cu coroana aferentă, furnizează un suport solid pentru restul structurii dentare, inclusiv pentru dinții învecinați.
 4. Biocompatibilitate: Materialele utilizate în fabricarea coroanelor dentare pe implanturi sunt biocompatibile, adică sunt bine tolerate de organism și prezintă un risc scăzut de reacții alergice.
 5. Versatilitate: Coroanele dentare pe implanturi pot fi utilizate într-o varietate largă de situații clinice, fie pentru înlocuirea unui singur dinte, fie ca parte a unor punți dentare.
 6. Rezistență la uzură: Coroanele dentare pe implanturi sunt rezistente la uzură și abraziune, prelungind astfel durata lor de viață și evitând posibilele probleme dentare.
 7. Raport calitate/preț: Coroanele dentare pe implanturi pot fi considerate o investiție valoroasă, oferind un echilibru optim între calitate și preț.

Tipuri de coroane dentare pe implanturi

Există mai multe tipuri de coroane dentare pe implanturi disponibile, fiecare cu propriile lor caracteristici și avantaje:

 • Coroane metalo-ceramice: Aceste coroane sunt alcătuite dintr-un miez metalic acoperit cu un strat de ceramică. Acestea sunt larg răspândite datorită combinației lor între durabilitate și aspect estetic.
 • Coroane din zirconiu: Coroanele din zirconiu sunt confecționate din dioxid de zirconiu, un material ceramic rezistent și cu proprietăți biocompatibile. Aceste coroane oferă un aspect estetic atrăgător și o rezistență remarcabilă la uzură și fractură.
 • Coroane integral ceramice: Aceste coroane sunt realizate integral din ceramică și sunt recunoscute pentru aspectul lor natural și estetică superioară.
 • Coroane temporare: Pentru restaurările temporare, se folosesc coroane și punți din materiale plastice, care oferă o soluție temporară până la finalizarea tratamentului.

Alegerea între coroana din zirconiu și coroana din portelan

Atunci când vine vorba de alegerea între coroana din zirconiu și coroana din portelan, este important să se ia în considerare mai mulți factori, inclusiv preferințele estetice, costul și necesitățile individuale ale pacientului.

Coroanele dentare din zirconiu sunt cunoscute pentru aspectul lor estetic atrăgător și rezistența lor sporită la fractură. De asemenea, zirconiul este un material biocompatibil și rezistent la coroziune. Cu toate acestea, coroanele din zirconiu pot fi mai costisitoare decât cele din portelan.

Pe de altă parte, coroanele dentare din portelan sunt recunoscute pentru aspectul lor natural și pentru faptul că sunt mai accesibile ca preț. Cu toate acestea, portelanul poate fi mai puțin rezistent la fractură decât zirconiul.

- Articolul continua mai jos-

În final, alegerea între coroana din zirconiu și coroana din portelan depinde de preferințele individuale, necesitățile clinice și bugetul disponibil. Este important să discutați cu medicul stomatolog pentru a determina ce tip de coroană dentară pe implant vi se potrivește cel mai bine.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari