Artroplastia cervicală: soluția eficientă pentru hernia de disc

Artroplastia cervicală sau înlocuirea totală a discului cervical reprezintă o intervenție chirurgicală minim invazivă, extrem de eficientă în tratarea herniei de disc cervicale, atunci când tratamentul conservator nu a adus rezultate.

Această procedură se concentrează asupra ameliorării simptomelor precum durerile la braț, amorțeala și slăbiciunea cauzate de hernia de disc cervicală, așadar, merită să explorăm mai multe despre ce anume presupune.

Importanța discului cervical

Discul cervical servește ca amortizor între vertebrele coloanei cervicale și, atunci când este afectat de hernia de disc, poate provoca simptome dureroase și disconfort. Acest tip de leziune apare atunci când partea moale a discului iese din inelul exterior, apăsând asupra nervilor și provocând diverse probleme.

Când este recomandată artroplastia cervicală?

Intervenția de artroplastie cervicală devine o opțiune de tratament recomandată atunci când pacienții suferă de o hernie de disc și simptomele asociate precum durerile persistente, amorțeala și slăbiciunea nu sunt ameliorate prin terapii non-chirurgicale. Pentru a fi un candidat potrivit pentru această intervenție, este esențial ca pacienții să îndeplinească criterii specifice, cum ar fi maturitatea scheletică și absența contraindicațiilor.

- Articolul continua mai jos-

Această artroplastie este o tehnică inovatoare, minim invazivă, care se efectuează sub anestezie generală și implică o incizie de doar 2-3 cm în fața gâtului. Durata scurtă a operației, aproximativ 20-30 de minute și externarea în aceeași zi aduc un plus de comoditate și recuperare rapidă pentru pacienții care doresc să scape de disconforturile cauzate de hernia de disc.

Scopurile artroplastiei cervicale

Această intervenție se axează pe două obiective principale: ameliorarea compresiei nervoase și restabilirea mobilității coloanei cervicale. Prin îndepărtarea discului afectat de hernie și înlocuirea acestuia cu un disc artificial, se urmărește eliberarea presiunii asupra nervilor comprimați, facilitând astfel vindecarea și revenirea la o funcționare normală.

Riscuri și complicații

Ca orice procedură chirurgicală, artroplastia cervicală implică anumite riscuri, cum ar fi eșecul implantului, infecții, dureri postoperatorii, leziuni ale nervilor sau ale măduvei spinării. Pacienții trebuie să discute în detaliu cu medicul lor despre aceste riscuri înainte de a decide să urmeze intervenția.

Artroplastia cervicală se conturează ca o soluție eficientă pentru tratarea herniei de disc cervicale, oferind pacienților posibilitatea de a scăpa de disconfortul și durerea persistentă. Cu toate acestea, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile și riscurile specifice ale acestei intervenții, asigurându-vă că luați decizia potrivită în funcție de starea dumneavoastră de sănătate individuală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari