VIDEO: Interviu Prof. Dr. Rodica Cosgarea: Cancerul cutanat a devenit în prezent o problemă majoră, iar perspectivele sunt tot mai alarmante

Prof. Dr. Rodica Cosgarea, medic primar dermatolog, președinte și fondator al Societății Române de Dermato-Oncologie, abordează cu profesionalism aspectele majore în privința cancerului cutana. Prevenția, diagosticarea precoce și tratamentul timpuriu constituie reperele care pot să salveze vieți.

În ultimii 20 de ani, cazurile de cancer cutanat s-au triplat, melanomul cutanat înregistrând cea mai rapidă creștere și pozitionându-se ca prevalență pe locul 5 la bărbați, respectiv 6 la femei.

Prevenția este extrem de importantă, fotoprotecția fiind esențială din cauză că radiațiile solare constituie un factor de risc major. De asemenea, prezentarea la medic pentru diagnosticarea și tratarea precoce a leziunilor incipiente, este prioritară. Diagnosticarea și tratamentul cancerului în faza timpurie pot salva vieți.

Importanța instruirii medicilor, dinamica noilor descoperiri și progresele realizate în domeniul dermatologiei și în special în oncologie, sunt imperative ale participării cât mai susținute a medicilor la evenimente care prezintă actualitățile din domeniu, oferind în acelasi timp, un valoros schimb de experiență între profesioniștii din sfera medicală.

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari