VIDEO: Forumul ,,Progrese și Excelență în Otorinolaringologie” și Gala Elitelor Medicale în Otorinolaringologie

Îmbinate într-un eveniment unic, Forumul ,,Progrese şi Excelență în Otorinolaringologie” și Gala Elitelor Medicale în Otorinolaringologia Românească s-au desfășurat la final de aprilie în Cluj-Napoca.

Cele două manifestări reunite au fost organizate de brandurile Ziar Medical și Elite Medicale, sub coordonarea Societății Române de Foniatrie.

Evenimentul științific dedicat profesioniștilor din sfera ORL, Forumul ,,Progrese şi Excelență în Otorinolaringologie”  a abordat teme de mare interes și actualitate pentru participanți, precum: progrese în tumorile de cap și gât, chirurgia rinobazei, progrese și dezvoltări în chirurgia laringiană, tulburările olfactive, patologia tumorală de graniță în ORL etc.

DSC 5867 scaled DSC 5868 scaled

- Articolul continua mai jos-

DSC 6028 scaled

De asemenea, toți cei prezenți au avut ocazia să participe la următoarele sesiuni practice de hands-on:

  • Bronhoscopie rigidă
  • Diagnosticul și tratamentul VPPPB
  • Examinarea endoscopică asociată cu Narrow Band Imaging (NBI) în depistarea precoce a cancerului de laringe.

DSC 5895 scaled DSC 5940 scaled DSC 6012 scaled

Evenimentul s-a încheiat  cu decernarea premiilor Galei Elitelor Medicale în ORL, unde 18 profesioniști din domeniul otorinolaringologiei au primit plachete și trofee în aplauzele asistenței.

A doua ediția a Forumului ORL se va desfășura la Zalău la finalul lunii aprilie 2024, într-un cadru special, unde specialiști de top din domeniul ORL vor avea ocazia să prezinte cele mai recente cercetări și descoperiri în domeniu, discutând despre diagnosticarea și tratarea cu succes a diverselor afecțiuni ale urechii, gâtului și nasului. 

De asemenea, manifestarea reprezintă o valoroasă oportunitate de networking profesional și personal.

- Articolul continua mai jos-

DSC 5811 scaled DSC 6015 scaled DSC 6048 scaled

Trofeele acordate în cadrul Galei Elitelor Medicale în ORL:

Premiul pentru întreaga carieră medicală – Prof. Univ. Dr. Marcel Cosgarea

Fără mentori, orice domeniu ar fi mai sărac, iar studenții și rezidenții debusolați. Lumea medicală are nevoie de repere, iar trofeul pentru întreaga activitate a fost înmânat unui mentor de generații, Prof. Univ. Dr. Marcel Cosgarea.

A efectuat operații în premieră, a condus organizații naționale și internaționale, s-a specializat încontinuu în țară și străinătate, a organizat evenimente medicale, a fondat Societatea Română de Rinologie și Chirurgie endoscopică nazală, a primit, printre altele, titlul de Doctor Honoris Causa al Societății Ungare de Otorinolaringologie.

DSC 6189 scaled

Performanță în Audiologie – Prof. Univ. Dr. Sebastian Cozma

Școala de medicină din Iași a adus pe scenă un profesionist desăvârșit, renumit și peste granița României, care de zeci de ani studiază, predă, vindecă și salvează pacienți cu o dedicație apreciată la unison atât de studenții, cât și de pacienții și colegii domniei sale, Prof. Univ. Dr. Sebastian Cozma.

Performanță în patologia vestibulară – Conf. Dr. Mădălina Georgescu

Dedicată și ambițioasă, o doamnă a medicinei românești, de peste două decenii a ales ca mare parte din viața domniei sale să fie pusă în slujba pacienților. Cei vindecați o caracterizează drept o persoană sufletistă, empatică și de un profesionalism admirabil. Pe lângă recunoștința pacienților, Conf. Dr. Mădălina Georgescu se bucură și de recunoaștere deplină din partea colegilor pentru performanțele domniei sale.

-Articolul continua mai jos-

Premiul pentru profesionalism și educație medicală în ORL – Conf. Univ. Dr. Răzvan Hainăroșie

Capitala României se poate mândri cu un specialist în Otorinolaringologie, care de peste două decenii lucrează în interesul pacienților și al studenților,  dar niciodată nu se oprește din a se perfecționa. Membru în mai multe organizații profesionale din țară și din străinătate, Conf. Univ. Dr. Răzvan Hainăroșie a fost unul dintre profesioniștii laureați la Gala Elitelor Medicale în ORL.

Performanță în Laringologie – Prof. Univ. Dr. Șerban Berteșteanu

A participat la mii de intervenții chirurgicale și conduce Societatea de ORL și Chirurgie Cervico-facială, este membru în opt fundații, asociații și societăți profesionale, are nenumărate proiecte și studii de specialitate finalizate, iar munca sa este citată la nivel internațional și național. Cu o carieră strălucită și aprecierea pacienților, Prof. Univ. Dr. Șerban Berteșteanu este unul dintre cei mai apreciați medici în patologia oncologică ORL.

Performanță în chirurgia endoscopică rinosinusală – Prof. Univ. Dr. Codruț Sarafoleanu

Cu un Curriculum Vitae impresionant și o activitate complexă, Prof. Univ. Dr. Codruț Sarafoleanu a urcat profesional pas cu pas, dar și-a depășit maeștrii uneori pentru că nu doar a lucrat și a predat, dar a obținut trei brevete de invenție. Mai mult, chiar președintele României i-a acordat ordinul ,,Meritul Sanitar” în gradul de Mare Ofițer în 2004.

Performanță în chirurgia oncologică ORL – Prof. Univ. Dr. Magdalena Chirilă

Un medic excepțional, un specialist desăvârșit, o persoană extraordinară, empatică, sunt doar câteva din aprecierile pe care i le aduc chiar pacienții săi, iar CV-ul impresionant ne oferă imaginea completă a unui profesionist în medicină. Este în prezent șefa Secției Clinice ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca și coordonatorul Comitetului pentru tumori de cap și gât. Activitatea sa medicală acoperă aproape tot spectrul patologiei ORL: chirurgia oncologică ORL, microchirurgia laringiană/fonochirurgia, chirurgia endoscopică rino-sinusală, chirurgia urechii, chirurgia glandelor salivare, chirurgia tiroidei și a paratiroidelor.

Performanță în chirurgia urechii – Prof. Univ. Dr. Alma Maniu

Profesioniștii nu se opresc niciodată din învățat. Prof. Univ. Dr. Alma Maniu și-a început studiile în România și s-a specializat ulterior în renumite școli de medicină din Germania, Ungaria, Belgia și Austria. Totul pentru a-și trata pacienții la cele mai ridicate standarde și pentru a transmite mai departe colegilor cunoștințele extrem de valoroase dobândite cât privește intervențiile chirurgicale în sfera ORL, mai ales otologice.

Pacienții, în aprecierea sa, uzează des cuvinte precum profesionalism, onestitate și empatie. Foștii rezidenți o caracterizează drept un pedagog înzestrat și dedicat profesiei.

Premiul pentru dezvoltarea specialității ORL – Prof. Univ. Dr. Viorel Zainea

După mai bine de 40 de ani petrecuți în slujba pacientului, cu o continuă dorință de perfecționare și o neîntreruptă străduință de a duce mai departe școala de ORL de la Panduri, înființată de Profesorul Hociotă, Prof. Univ. Dr. Viorel Zainea este un exemplu în ceea ce privește profesionalismul și dedicarea în formarea tinerilor otorinolaringologi. 

Traseul profesional complex este reprezentat și de specializările în Chirurgia oncologică ORL, Foniatrie, Chirurgia endoscopică ORL, Chirurgia plastică și reconstructivă ORL, cu trei competențe atestate. Doctor în medicină, Prof. Univ. Dr. Viorel Zainea este coordonator de rezidențiat și conducător de doctorat, dar și membru al Academiei de Științe Medicale din 2022. Cariera impresionantă a domniei sale a fost recunoscută și de președintele României care l-a decorat cu Ordinul ,,Meritul Sanitar în grad de cavaler” în anul 2010.

DSC 6187 scaled

Premiul pentru excelență în ORL – Prof. Univ. Dr. Silviu Albu

Student acum mai bine de 40 de ani, aici în Cluj, apoi medic, autor de cărți și articole științifice, membru în reputate organizații de specialitate și specializat de la New York la Amsterdam, Prof. Univ. Dr. Silviu Albu a devenit un reper în specialitatea ORL și chirurgia cervico-facială, iar funcția de președinte timp de un deceniu al Societății Române de ORL spune multe. A realizat intervenții în premieră și a transmis cunoștințele sale rezidenților.

DSC 6166 scaled DSC 6177 scaled

𝐏𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐞:

Dr. Felician Chirteș – Premiul pentru cea mai bună echipă ORL, în numele secției ORL a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca

Șef Lucrări Dr. Violeta Necula – Premiul pentru Performanță în derularea programului de screening auditiv la copii

Dr. Alexandra Neagu – Premiul pentru Performanță în derularea programului de screening auditiv la copii

Dr. Anamaria Matioc – Premiul pentru profesionalism în tratarea pacienților ORL

Conf. Univ. Dr. Gheorghe Iovănescu – Premiul pentru cea mai bună echipă ORL Pediatrie în numele secției ORL a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara

Prof. Univ. Dr. Dan Cobzeanu – Premiul anual pentru cel mai îndrăgit medic ORL

Prof. Univ. Dr. Balica Nicolae – Premiul de Excelență în ORL din perspectivă artistică

Dr. Loredana Mitran – Premiul pentru implicarea în organizarea primei ediții a Forumului ,,Progrese şi Excelență în Otorinolaringologie”, girat de profesionalismul în specialitate.

DSC 6171 scaled DSC 6215 scaled DSC 6210 scaled

Cele două evenimente au fost posibile datorită implicării următorilor parteneri:

Bionorica, Tonimer, MedEl, Storz, Timberstar, Dr. Phyto, Olympus, Temco, Digi Medical, Cattus Distribution și Societatea Română de Foniatrie.

DSC 6059 scaled

Află aici evenimentele care vor urma!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari