VIDEO: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca formează viitorii medici specialiști în domeniu

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca formează viitorii medici specialiști în domeniu.

În paralel cu asistența medicală a pacienților internați, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj se desfășoară și activitatea didactică, de pregătire a studenților, de formare a viitorilor specialiști în boli infecțioase, epidemiologie și medicină de familie.

Prof. Dr. Mihaela Lupșe, Medic șef al Secției Clinice Boli Infecțioase a subliniat rolul activității didactice derulate de spital pentru viitorii medici și responsabilitatea specialiștilor în boli infecțioase pentru îndrumarea atentă a acestora.

„În acest spital își desfășoară activitatea membrii disciplinei de boli infecțioase a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu.

Studenții au posibilitatea de a-și desfășura cursurile în amfiteatrul spitalului, care este un amfiteatru foarte bine dotat și modern. De asemenea, activitatea practică are loc în saloane, prin contact direct cu pacienții.”

- Articolul continua mai jos-

Studenții care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au posibilitatea să vadă o patologie foarte variată. Acest lucru are o însemnătate deosebită în formarea expertizei practice, care nu se poate realiza decât în contact cu pacienții din spital.

Prof. Dr. Mihaela Lupșe a mai adăugat următoarele:

„Experții în boli infecțioase ai spitalului se străduiesc să le ofere o educație cât mai bună, astfel încât aceștia să devină medici extrem de pricepuți. Suntem în fiecare an la dispoziția lor și încercăm să le arătăm cât mai multe. Îi implicăm în activitatea noastră medicală, dar și în activitatea de cercetare”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari