fbpx

VIDEO: Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj se află la Standardele Medicale Europene

În perioada pandemiei, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a demonstrat faptul că este unul dintre cele mai eficiente și performante unităţi medicale Covid19 din România. Acest lucru a fost posibil datorită personalului specializat în îngrijirea pacienților cu patologie infecțioasă respiratorie, a laboratorului de diagnostic şi a echipamentelor ultraperformante din terapia intensivă.

La această performanță au mai contribuit echipamentele ultraperformante de radiologie și imagistică și desigur, posibilitatea transformării paturilor spitalului în paturi de terapie intensivă și terapie intermediară.

terapie intensivă SCBI

Secția de Terapie Intensivă, aflată la Standarde Medicale Europene

Dr. Lucia Herbel, medic coordonator compartiment Terapie Intensivă a declarat faptul că pacienții internați la această secție sunt pacienți critici care necesită supravegherea funcțiilor vitale. Aceștia necesită un tratament complex și o îngrijire medicală continuă.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca tratează aproximativ 25 de pacienți care beneficiază de toate îngrijirile necesare unui pacient internat în terapie intensivă, la standarde medicale europene.

SCBI Terapie intensivă
SCBI Terapie intensivă

Începând cu anul 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a devenit partener într-un proiect european de telemedicină pentru terapie intensivă în Covid-19, numit ICU4Covid, conform Prof. Dr. Mihaela Lupșe, Medic șef al Secției Clinice Boli Infecțioase I – Adulți Tratament – Covid-19. Citește aici mai multe detalii despre subiect.

SCBI sistem telemedicina terapie intensiva

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este un pol al excelenţei în privința prevenției, tratării și cercetării în domeniul bolilor infecțioase.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari