fbpx

VIDEO: SCBI Cluj-Napoca deține unul dintre cele mai performante Laboratoare de analize medicale din țară

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca are în componența sa unul dintre cele mai moderne și performante Laboratoare de analize medicale din țară, asigurând investigații amănunțite pentru infecții virale, bacteriene, fungice și parazitare.

Activitatea experților din spital se adresează pacienților internați în spitalizare continuă, spitalizare de zi, pacienți care se prezintă în ambulatoriul integrat.

Dr. Mirela Flonta, Medic șef Laborator analize medicale a subliniat următoarele:

„Avem contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, dar lucrăm și analize contra-cost. La ora actuală, la nivel mondial, avem o importantă rezistență la antibiotice, care este un factor de îngrijorare.

- Articolul continua mai jos-

Rolul nostru este să identificăm cât mai repede microorganismele implicate în infecții. Acest lucru este posibil datorită spectrometriei de masă, care permite identificarea în câteva minute a culturii bacteriene sau fungice.

unul dintre cele mai performante laboratoare de analize medicale din țară

Comportamentul de imunologie infecțioasă efectuează un panel larg de marker pentru diagnosticul infecțiilor virale, bacteriene, fungice și parazitare”.

Experții spitalului în medicina de laborator fac tot posibilul să efectueze aceste teste într-un timp cât mai scurt.

Pentru multe dintre aceste teste, laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este singurul din țară care le efectuează, fiind unul dintre cele mai performante laboratoare de analize medicale din țară.

Dr. Mirela Flonta mai menționează următoarele:

„La ora actuală, compartimentul de biologie moleculară are o dotare de ultimă generație care ne permite să facem teste performante pentru diagnosticul și monitorizarea infecțiilor.

- Articolul continua mai jos-

laborator analize

Suntem constant preocupați de introducerea de tehnici noi, aparate noi și analize noi în portofoliul nostru, pentru a permite un diagnostic rapid și performant pentru pacienții care se adresează Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână