fbpx

VIDEO: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este unul dintre cele mai performante și ultradotate spitale de specialitate din România

La peste 5 decenii de existenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este unul dintre cele mai performante și ultradotate spitale de specialitate din România.

Acesta oferiă o complexitate de servicii medicale, la standarde internaționale, într-o manieră de înțelegere și empatie față de nevoile fiecărui pacient în parte.

Șef lucrări, Dr. Violeta Briciu, director medical al spitalului a declarat faptul că:

„Pacientul cu patologie infecțioasă are un profil special, având asociată o patologie complexă prin boli cronice, cardiace, neurologice, neoplazii, imunosupresie. Astfel, îngrijirea acestor pacienți necesită o abordare multidisciplinară prin colaborarea și ajutorul medicilor specialiști din ambulatoriul integrat al spitalului, bazându-ne pe un diagnostic corect într-un laborator de analize medicale performant și cu ajutorul unui laborator de imagistică.”

Dr. Vasile Morar, coordonator Laborator de Radiologie și Imagistică ne-a expus faptul că spitalul beneficiază de aparatură nouă și performantă și de un personal aflat într-un proces de pregătire continuă, adaptat nevoilor prezente, făcând față tuturor situațiilor neprevăzute cu care se confruntă în activitatea zilnică.

- Articolul continua mai jos-

investigatii imagistice

În perioada pandemiei, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a fost considerat una dintre cele mai performante unităţi medicale Covid19 din România.

Acest lucru a fost posibil datorită personalului specializat în îngrijirea pacienților cu patologie infecțioasă respiratorie, a laboratorului de diagnostic şi a echipamentelor ultraperformante din Terapia Intensivă, a echipamentelor de radiologie și imagistică și datorită posibilităților de transformare a tuturor paturilor spitalului în paturi de terapie intensivă și terapie intermediară.

Dr. Lucia Herbel, medic coordonator compartiment Terapie Intensivă a declarat faptul că pacienții internați la această secție sunt pacienți critici care necesită supravegherea funcțiilor vitale. Aceștia necesită un tratament complex și o îngrijire medicală și supraveghere continuă.

terapie intensivă SCBI

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca tratează aproximativ 25 de pacienți care beneficiază de toate îngrijirile necesare unui pacient internat în terapie intensivă, la standarde medicale europene.

SCBI sistem telemedicina terapie intensiva

Dr. Mirela Flonta, Medic șef Laborator analize medicale a subliniat următoarele:

- Articolul continua mai jos-

„Comportamentul de imunologie infecțioasă efectuează un panel larg de marker pentru diagnosticul infecțiilor virale, bacteriene, fungice și parazitare”.

Experții spitalului în medicina de laborator fac tot posibilul să efectueze toate testele într-un timp cât mai scurt. Pentru multe dintre aceste teste, laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este singurul din țară care le efectuează.

laborator analize

În paralel cu asistența medicală a pacienților internați, în spital se desfășoară şi activitatea didactică, de pregătire a studenților și de formare a viitorilor specialiști în boli infecțioase, epidemiologie și medicină de familie.

Prof. Dr. Mihaela Lupșe, Medic șef al Secției Clinice Boli Infecțioase a precizat faptul că studenții au posibilitatea de a-și desfășura cursurile în amfiteatrul spitalului, care este un amfiteatru foarte bine dotat și modern. De asemenea, activitatea practică are loc în saloane, prin contact direct cu pacienții.

viitorii medici SCBI

-Articolul continua mai jos-

Nu în ultimul rând, Ec. Mureşan Ioan, Managerul Spitalului Clinic a precizat următoarele aspecte:

„Chiar dacă legislația nu ține pasul cu nevoile sistemului și are mari rămâneri în urmă, ne-am bucurat de susținerea Consiliului Județean Cluj care ne-a sprijinit mereu cu fonduri pentru investiții, fie direct fie prin atragerea de fonduri europene.

Am avut mereu înțelegere în abordarea tuturor problemelor curente și de aceea, vrem să le mulțumim”.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca își propune să dezvolte capacitatea de a oferi servicii pentru diagnostic, tratament și monitorizare în regim de spitalizare de zi și să crească ponderea acestora în oferta de servicii, cu rol în prevenirea îmbolnăvirilor, a agravării acestora și reducerea spitalizărilor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână