Gala Elitelor Medicale și Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, evenimente medicale internaționale de prestigiu, organizate în premieră la Iași

Gala Elitelor Medicale, cea mai prestigioasă festivitate de premiere a elitelor medicale românești și internaționale, s-a desfășurat în premieră în zona Moldovei, la Iași, marcând cu succes a VII-a ediție.

Organizatorii – brandurile „Ziar medical” și „Dorna Medical” în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Colegiul Medicilor Iași și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova – și-au propus ca prin acest eveniment să ofere recunoaștere și apreciere personalităților remarcabile din domeniul sănătății, instituțiilor medicale și academice, de stat și private.

 

Gala Elitelor Medicale Iasi

- Articolul continua mai jos-

Gala a reunit în data de 4 noiembrie, într-un cadru distins și emoționant, peste 400 de personalități marcante din domeniul sănătății: academicieni, cadre universitare, medici,  reprezentanți ai mediului politic decizional, diplomatic și administrativ, oameni de afaceri, lideri de opinie, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și urmași ai eroilor sistemului medical. 

IMG 20221105 WA0063

Festivitatea a fost precedată de Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, ediția a IV-a. Manifestarea științifică, găzduită de Universtiatea de Medicină și Farmacia „Grigore T. Popa” Iași, a fost dedicată tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății, oferind prilejul unui schimb valoros de informații de specialitate și de stabilire a unor conexiuni veritabile cu renumiți experți din domeniul medical. 

7 2

Cadre universitare, cercetători, medici și profesioniști din domeniul sănătății au prezentat tehnologii inovatoare, cele mai recente studii, perspective și concluzii din următoarele domenii ale sănătății: medicină de urgență, medicină cardiovasculară, oncologie, obstetrică și ginecologie și medicină de familie.

IMG 20221106 WA0031

- Articolul continua mai jos-

Victoria Hodină – consilier superior în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a condus Conferința de Management Sanitar și Politici de Sănătate, aducând o contribuție valoroasă cu expertiza sa vastă în oportunitățile de accesare a fondurilor alocate pentru dezvoltarea infrastructurii prespitalicești (314,87 mil. euro) și a infrastructurii spitalicești publice nouă (1.089,05 mil. euro).

Forumul Serviciilor si Tehnologiilor

La fel de antrenante pentru public au fost și temele expuse în cadrul Conferinței de Medicină de Urgență, care s-a bucurat de intervenția prin video call a Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, referitoare la perspectivele de dezvoltare ale sistemului de urgență. În cadrul celor 4 sesiuni ale conferinței a fost prezentată și tema medicației resuscitării conform ghidului ERC 2021, susținută de Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, moderator al conferinței.

Conferinta de Medicina de Urgenta

În cadrul Conferinței de Medicină Cardiovasculară Prof. dr. Grigore Tinică a prezentat participanților aspecte de noutate din chirurgia cardiovasculară și tratamente moderne pentru anevrismele rădăcinii aortice.

rsz 1img 20221106 wa0034

-Articolul continua mai jos-

Conferința de Medicină de familie, moderată de conf. Dr. Adorata Elena Coman și Dr. Anca Deleanu, a abordat teme precum rolul medicului de familie în prevenția primară, în sănătatea reproducerii, actualitățile referitoare la schemele de vaccinare la copii, inclusiv vaccinarea HPV și prevenția CCU. Un mare interes a fost manifestat din partea distinsului auditoriu și față de diagnosticarea precoce a diabetului zaharat la copii și adolescenți, educația pentru alimentația sanogenă ca profilaxie, prevenția neoplaziilor, bolilor oncologice și a altor boli netransmisibile.

6 1

Workshop-ul „Hands-on ecografie 3D/4D/5D în Obstetrică și Ginecologie – Samsung Experience” s-a desfășurat pe parcursul a două zile, fiind condus de Prof. univ. Dr. Nemescu Dragoș și Prof. univ. Dr. Grigore Mihaela. În cadrul Workshop-ului au fost demonstrate tehnologii de optimizare a imaginii ecografice în obstetrică cu ajutorul echipamentelor de Ecografie 3D/4D/5D Samsung, au fost prezentate cazuri practice de dimensiuni/modele de creștere fetale anormale la sarcinile unice și gemelare, aspectele normale și patologice ale evaluării ecografice a uterului.

Conferința de Oncologie, moderată de către Prof. univ. Dr. Lucian Miron a reprezentat o dezbatere la masă rotundă, la care au fost abordate actualitățile și progresele în oncologie.

rsz 1 1 50

În seara zilei de 4 noiembrie, Gala Elitelor Medicale a adus pe scena sa, în atenția distinsului public, personalități remarcabile precum: Prof. univ. Dr. Viorel Scripcariu (Rector UMF Iași), laureat pentru excelență în medicină, Prof. univ. Dr. Grigorie Tinică, premiat pentru viziunea și managementul medical performant, Acad. Prof. univ. Dr. Gheorghe Ghidirim din partea USMF Chișinău, distins pentru excepționala sa activitate medicală, iar Prof. Univ. Dr. Emil Ceban (Rector USMF Chișinău) a fost premiat pentru activitatea sa de management și contribuția la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova. Cea mai dinamică societatea medicală, Dorna Medical, a primit de asemenea recunoaștere și apreciere publică.

IMG 20221105 WA0074

Gala Elitelor Medicale, ediția a VII-a

Din partea autorităților centrale, Gala s-a bucurat de susținerea Dr. Alexandru Rogobete, consilier în cadrul Ministerului Sănătății, responsabil de PNRR, Banca Mondială și fonduri internaționale.

IMG 20221105 WA0088

Laureații și premiile decernate în cadrul celei de-a VII-a ediții a  Galei Elitelor Medicale:

 1. Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu – Rector UMF Iași – Premiul pentru excelență în medicină
 2. Prof. Univ. Dr. Emil Ceban – Rector USMF Chișinău – Premiul pentru management și dezvoltare medicală
 3. Acad. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Ghidirim – USMF Chișinău – Premiul pentru întreaga activitate medicală
 4. Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică – Premiul pentru viziune și management medical acordat de Palmed și Dorna Medical
 5. Proiectul de educație – Simulare prin realitate augmentată UMFST Târgu Mureș – Premiul pentru performanță și inovație în domeniul medical
 6. Disciplina Nefrologie – UMF Grigore T. Popa Iași – Premiul pentru educație și cercetare în domeniul medical
 7. Echipa medicală Republica Moldova pentru Iași în pandemia COVID 19 – Premiul pentru profesionalism în asistență medicală
 8. Echipa UPU SMURD Iași pentru Moldova și România în pandemia COVID 19 – Premiul pentru cea mai bună echipă de urgență
 9. Clinica ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara – Premiul pentru cea mai bună echipa/secție spitalicească
 10. Dr. Angela Tomacinschii, Republica Moldova – Premiul pentru cel mai bun medic de familie,
 11. Dr. Dana Ștefana Popescu – Premiul pentru cel mai bun medic de familie
 12. Societatea Română de Cardiologie – Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală,
 13. Societatea Stomatologilor din Republica Moldova – Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală
 14. Asociația Națională pentru Protecția Pacienților – Premiul pentru profesionalism în protejarea și respectarea drepturilor pacienților din România
 15. Prof. Univ. Dr. Dragoș Nemescu – Premiul pentru performanță în domeniul medical, acordat de Samsung Medical
 16. Prof. Univ. Dr. Mihaela Grigore – Premiul pentru performanță în domeniul medical, acordat de Samsung Medical
 17. DORNA MEDICAL – Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală, acordat de compania TOTAL SOFT
 18. Doamna Clara Sandu – Premiul „Eroii nu mor niciodată” in memoriam echipaj elicopter SMURD Iași 2016, acordat de NOVOMED
 19. Domnul Ștefan Dumea – Premiul „Eroii nu mor niciodată” in memoriam echipaj elicopter SMURD Iași 2016, acordat de NOVOMED
 20. Dr. Vasile Cepoi – Premiul pentru întreaga activitate medicala, acordat de PALMED
 21. ACIBADEM HEALTHCARE GROUP – Premiul pentru cel mai înalt nivel de calitate al serviciilor medicale din Turcia

Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu Samsung Medical, Novomed International, CardioTech, Siemens Healthineers, Antibiotice a+, Medtronic, Charisma Medical, Genodynamic, Synttergy Consult, Mega Life Care, Volvo Premium Nordic Cars, Acibadem, Cotnari. 

rsz img 20221105 wa0060

2 1 1

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari