Dr. Rodica Boca: Pacienții pot apela cu încredere la laboratoarele Dorna Medical la fel ca în cazul laboratoarelor medicale din străinătate

Dr. Rodica Boca, Medic Primar Medicină de Laborator și Manager General Dorna Medical ne-a explicat care sunt provocările și satisfacțiile profesiei sale și cum se reflectă aceste aspecte în activitatea Dorna Medical.

„Câteva dintre provocările noastre au constat în înființarea unui laborator de biologie moleculară cu care să venim, în ultima vreme, în sprijinul unităților medicale și a pacienților în testarea COVID și nu numai, integrarea medicinei de laborator în activitățile firmei Dorna Medical, precum și extinderea în cele 6 județe în care activăm.”

Dorna Medical și-a concentrat atenția spre alegerea celor mai performante echipamente și a celor mai bune metode în determinările de laborator pentru a veni cu rezultate concrete în sprijinul pacienților.

De asemenea, o prioritate majoră a fost și minimizarea erorilor preanalitice, dat fiind că 60% din erorile de laborator se petrec înainte ca tubul de sânge să ajungă într-un echipament de laborator pentru o anumită dozare : recoltare, transportul probelor, eșantionarea acestora etc.

- Articolul continua mai jos-

Dorna Medical pune un deosebit accent pe calitatea și profesionalismul personalului medical, de vreme ce în centrul activității se află mereu omul, pacientul. Din acest motiv, se investește în instruirea tuturor celor care interacționează cu pacienții indiferent de stadiul interacțiunii.

În ceea ce privește medicina de laborator, Dorna Medical a fost primul laborator acreditat din România, conform ISO 15189: 2013.

Se află și printre primele laboratoare din România privind acreditarea anterioară pe standardul ISO/IEC 17025:2005, având certificatul certificatul 001.

Pacienții mai trebuie să știe că în clinicile Dorna Medical se lucrează cu exact aceeași aparatură performantă folosită de orice spital de mare rang din Uniunea Europeană și America, pentru medicina de laborator.

Din acest motiv, pacienții pot apela cu încredere la laboratoarele Dorna Medical, la fel cum ar proceda în cazul clinicilor și laboratoarelor din străinătate.

Descoperă AICI mai multe interviuri cu experți din domeniul sănătății!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari