Dr. Diana Apetri: Servicii excepționale de Radiologie – Imagistică în clinicile Dorna Medical

Diana Apetri, Medic Specialist Radiologie – Imagistică Medicală ne-a împărtășit informații valoroase despre domeniul său de activitate și modul în care se reflectă acesta la Dorna Medical.

Domeniul Radiologie – Imagistică este unul relativ nou în raport cu celelalte specialități medicale, însă s-a dezvoltat extrem de rapid în ultimii ani. Aparatura de ultimă generație permite o claritate și calitate excepțională a imaginilor, precum și un timp de execuție redus.

Acest lucru ajută la stabilirea într-un timp util a diagnosticului pacienților și astfel, aceștia beneficiază de tratamente imediate.

Dorna Medical investește permanent în softuri și aparatură adaptată în conformitate cu ce apare nou pe piața medicală.

- Articolul continua mai jos-

În plus, componenta umană este la fel de importantă. Personalul medical se preocupă constant de pregătirea temeinică în domeniu, apelând la cursuri de supraspecializare în țară și în străinătate.

La fel de importantă este și relația dezvoltată cu medicii de familie și medicii specialiști pentru a grăbi diagnosticul și tratarea pacienților, garantându-le acestora șanse cât mai bune de vindecare.

„Am ajuns la un nivel tehnic avansat în clinicile noastre: softuri și aparate adaptate în conformitate cu ce apare nou pe piață”.

La Dorna Medical se menține trendul de dezvoltare, atât a aparaturii cât și a tehnicii medicale, astfel că o bună parte din boli pot fi diagnosticate imagistic.

O ramură a radiologiei dezvoltată tot mai mult în România este radiologia intervențională, care ajută diagnosticul pacientului și tratamentul, fiind o opțiune viabilă chirurgiei clasice și care se preconizează a fi implementată în viitor în clinicile Dorna Medical.

Un mesaj pentru pacienți ar fi referitor la importanța prevenției. Cancerul de sân, de exemplu, poate fi prevenit prin investigații imagistice. De aceea, se recomandă pacientelor de peste 45 de ani să apeleze la mamografii o dată pe an.

- Articolul continua mai jos-

 

Descoperă AICI mai multe interviuri cu experți din domeniul sănătății!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari