Terapia de reabilitare pentru pacienții cu COVID-19

Din ceea ce știm la ora actuală despre pandemie, ultimele studii confirmă că infecția cu virusul SARS-CoV-2 se poate manifesta foarte diferit de la un pacient la altul, de la forme lipsite de simptome până la forme grave, amenințătoare de viață, care necesită spitalizare. Totuși, inclusiv pacienții cu forme ușoare, care au fost în auto-izolare la domiciliu, pot avea de suferit de pe urma acestei infecții.

Așadar pentru toate categoriile de pacienți, specialiștii  clinicii medicale Physiomedica au conceput un pachet special de tratament post covid dedicat acestui tip de afecțiune care conține un set complet de investigații și analize de medicale: pachetul de evaluare și tratament post-Covid-19.

Ce cuprinde pachetul de evaluare și tratament post-COVID-19?

 • CT toracic
 • consulturi de cardiologie și pneumologie complexe pentru a depista eventuale afecțiuni ascunse,
 • teste funcționale (spirometrie, EKG), -analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2,
 • teste de laborator pentru evaluarea coagulării, a funcției pulmonare, alături de indicatorii de inflamație și de hemoleucogramă.

Ca să știi că ești bine, noi cei de la Physiomedica am conceput pachetul de servicii medicale și tratament post COVID-19.

Ce analizăm?

Istoricul medical cardiovascular

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Se va face o evaluare atentă și detailată pentru a studia istoricul familial și a determina ce riscuri există după ce ați trecut de această boală. Informațiile rezultate și analizele examenelor clinice ne va permite să formulam un plan de tratament post covid cluj -19 eficient și pe termen lung.

Screeningul cardiologic de rutină este, de obicei, recomandat celor care suferă de afecțiuni medii sau severe ale bolii. Acești pacienți prezintă de obicei probleme cardiace manifestate prin afectarea directă a miocardului sau a pericardului, dar și prin creșterea coagulabilității sângelui, care pot determina apariția cheagurilor  de sânge la nivel pulmonar, cu un impact important asupra cordului, crescând riscul de a dezvolta infarct miocardic. De aceea este necesar un pachet de tratament post COVID pentru a preîntîmpina aceste episoade nedorite. Toate testele efectuate sunt non-invazive și se efectuează doar celor care au trecut prin infecția cu Sars Cov 2.

Inclusiv  pacienții care au dezvoltat forme ușoare, cu simptome precum oboseală ușoară, dureri de cap,  dureri toracice și dificultăți respiratorii, ar trebui să opteze pentru  acest pachet de tratament post COVID-19  și în special de o evaluare cardiologică care să cuprindă și o electrocardiogramă.

Inima produce impulsuri electrice care se răspândesc prin mușchiul ei pentru a produce contracţii. Aceste impulsuri pot fi detectate de aparatul EKG. Această procedură medicală este extrem  de utilă în monitorizarea sănătății inimii și diagnosticarea bolilor cardiovasculare. O electrocardiogramă (EKG) este unul dintre cele mai simple şi mai rapide teste utilizate pentru evaluarea inimii.

O electrocardiogramă este capabilă să arate:

 • dovezi ale măririi de volum a inimii;
 • un flux sanguin insuficient la nivelul inimii;
 • leziuni noi sau vechi ale inimii (infarcte)
 • probleme ale ritmului cardiac (aritmii);
 • modificări ale activităţiilor oscilatorii, determinate de un dezechilibru electrolitic;
 • semne de inflamaţie a sacului ce protejează inima (pericardite).

Spirometria este recomandată pentru evaluarea funcției pulmonare, în contextul în care afectarea pulmonară este cea mai frecventă în infecția cu virusul SARS-CoV-2.

- Articolul continua mai jos-

Testele serologice care recunosc anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a măsura imunitatea pacientului.

Clinica Physiomedica din Cluj-Napoca continuă să fie un partener medical de încredere pentru pacienții săi

în lupta cu noul coronavirus, prin pachete de servicii special concepute pentru noile tale nevoi. Acest nou pachet de tratament post COVID 19 are ca obiectiv evaluarea stării tale de sănătate și conceperea unui plan de recuperare corelat cu setul de analize și cu istoricul pacientului.

Suntem alături de tine în orice moment cu sfaturi și îndrumări pentru ca voi să beneficiați de experiența și capacitatea specialiștilor noștrii care zi de zi vă sunt alături.

Dr. Florea Cristian Marius este medic specialist cardiologie, rezidențiat efectuat în Cluj în cadrul Spitalului Clinic de recuperare și Institutul Inimii, doctorand in cadrul UMF Iuliu Hațegan Cluj-Napoca.

Competențe:

 • Ecocardiografie general adulți
 • Interpretare holter EKG și TA,
 • supraveghere și efectuare test effort EKG
 • cursant competență Electrofiziologie Cardiacă Intervențională (în curs)

Domenii de activitate:

 • aritmologie și electrofiziologie cardiac(diagnostic și tratament, inclusiv interventional al tulburărilor de ritm cardiac)
 • cardiologie generală pentru adulți
-Articolul continua mai jos-

Puteți solicita pachetul de tratament și recuperare post COVID-19, printr-o programare pe siteul physiomedica.ro sau telefonic la numărele de telefon  0364 642 124, 0775321275. Programari rapide prin WhatsApp – 0775321275

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...