fbpx
Acasă Interviuri VIDEO:Doctor Mihai Mleșnițe, manager IRGH: “Fiecare zi e o provocare pentru oferirea...

VIDEO:Doctor Mihai Mleșnițe, manager IRGH: “Fiecare zi e o provocare pentru oferirea de servicii medicale de calitate”

Sistemul medical din România este într-o continuă căutare a celor mai bune soluții pentru oferirea unor servicii medicale de calitate. În acest sens, în 2006 a fost introdus conceptul de manager de spital, actul medical efectiv fiind separat de administrarea spitalului.

Doctor Mihai Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor, Cluj Napoca, este unul din performanții administratori ai spitalelor clujene. Cu o teză de doctorat în domeniu (care realizează și analizează un studiu comparativ între cost-eficiența unui spital monopavilion în comparație cu un spital multipavilion), cu o Diplomă de Executive MBA obținută la Kennesaw State University, Atlanta și cu o experiență de peste 7 ani în domeniul privat (business farmaceutic), unul dintre artizanii actului medical de calitate de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor, Cluj Napoca, detailează în interviu secretele unui management medical de succes și al unui management spitalicesc pro pacient. Dr. Mihai Mleșnițe abordează tematica mangementului în sistemul medica, punctând o serie de factori cheie precum continua preocupare pentru creșterea calității actului medical, necesitatea de resurse umane de calitate și colaborarea cu personalul, colaborare orientată spre succes (iar în domeniu succesul înseamnă mulțumirea pacientului).

Pentru managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor fiecare zi e o provocare în căutarea și asigurarea resurselor necesare pentru un act medical de calitate și realizarea de noi investiții. În acest sens, dr Mleșnițe a punctat achiziționarea din resurse proprii a unui RMN, care, în curând, va fi pus în funcțiune la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor.

Interesantă, având în vedere că discutăm de domeniul medical, este sublinierea de către managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor, a importanței comunicării atât cu cadrele medicale (profesori, medici, doctori), cât și cu pacientul. “Comunicarea este esențială în orice sistem, nu doar în cel medical”, susține Mleșnițe.

De asemenea, dr. Mihai Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor a atacat cu deosebit curaj și probleme concrete și arzătoare ale actului medical contemporan: infecțiile nozocomiale, situația resurselor umane din spitale și a personalului medical, situația infrastructurii spitalicești și fenomenul birocrației ce duce la lipsa de inițiativă și lipsa unui resort interior menit a sparge barierele impuse de birocrație.

Nu în ultimul rând, în interviu a fost pusă pe tapet  problematica necesității investițiilor continue în aparatură nouă de specialitate, necesitatea cercetării științifice și a specializării și dezvoltării profesionale a cadrelor medicale, precum și dezideratul informării și educării pacienților.

Cât privește viitorul, ca un manager responsabil, dr. Mihai Mleșnițe, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie, Profesor Dr. Octavian Fodor, privește spre un orizont larg de timp, de 10-15 ani. În acest sens, susține managerul, “este nevoie de planuri de viitor coerente, de adaptare continuă și de căutarea unor răspunsuri la întrebări precum ce vom face peste 10 ani și unde ne vom situa din punct de vedere al serviciilor medicale. Asta mai ales că se prefigurează realizarea Spitalului Regional de Urgență, care va schimba complet paradigma sistemului medical nu clujean, ci regional. Trebuie abordate cu încredere tehnicile viitorului și aici mă refer la chirurgia robotică, laparoscopia 3D și transplantul hepatic, lucruri pe care noi ne dorim să le punem în practică cât de curând”.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,305FaniÎmi place
584AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Factori generatori ai cirozei hepatice, Simptome, Tratamente

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cancerul peritoneal: simptome și speranța de viață

Cancerul peritoneal - ce trebuie să știm despre el? Peritoneul este membrana seroasă care...

Dureri abdominale puternice? Pot fi semnele unei boli grave

Abdomenul acut reprezintă orice tulburare nontraumatică sau traumatică, care apare brusc, în zona abdominală...

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Nodulii tiroidieni și cancerul. Nodulii tiroidieni, de mici dimensiuni, apar frecvent în diagnostic și,...

Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

Polipii sunt excrescențe care pot apărea pe mai multe organe. Aceștia se găsesc, de...

Fasceita plantară – ce este și cum o tratezi

Obișnuim să spunem că „ne doare călcâiul”, dar nu știm că atunci ne confruntăm...