Societatea Națională de Medicina Familiei cere un program național de vaccinare contra difteriei

SNMF solicită lansarea urgentă a unui program naţional de vaccinare a populaţiei adulte pentru combaterea difteriei.

Medicii de familie le cer autorităţilor să intensifice măsurile de prevenire şi să se pregătească pentru combaterea difteriei, după ce în Ucraina au fost raportate cazuri de îmbolnăvire. Potrivit Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, este nevoie urgentă de lansarea unui program naţional pentru vaccinarea populaţiei adulte expuse riscului de îmbolnăvire.

Medicii de familie cer lansarea unui program care să cuprindă măsuri de susţinere şi compensare a costurilor pentru vaccin şi campanii de informare şi conştientizare a populaţiei. Aceştia spun că ultimul vaccin din programul naţional de imunizare, care conţine anatoxina difterică, se administrează la vârsta de 14 an, iar perioada de protecţie în faţa bolii este în medie de 10 ani.

În lipsa administrării unui rapel, la toţi adulţii de peste 24 de ani se creează condiţiile apariţiei unei populaţii receptive, expuse riscului de îmbolnăvire. De asemenea ei susţin că o consecinţă a fenomenului de reticenţă la vaccinare este faptul că există un procent important de copii şi tineri, care au vârsta până în 24 de ani, fără schemă completă şi protecţie optimă, pentru că părinţii nu au respectat Programul naţional de imunizare.

- Articolul continua mai jos-

Sursa

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari