Bolile cardiovasculare – 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor

Bolile cardiovasculare – 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor. Un studiu american a evidențiat 6 profesii care cresc riscul de a avea probleme cardiace, în rândul femeilor. American Heart Association dezvăluie locuri de muncă care nu sunt „blânde” cu inimile femeilor.

Care sunt meseriile de risc pentru bolile cardiovasculare?

1, 2, 3. Asistente sociale, educatoare sau consilieri sociali

Să fii asistent social îți pune inima la încercare. Potrivit studiului, pentru 65.000 de femei aflate în postmenopauză, a căror vârstă medie a fost de 63 de ani, această ocupație a crescut riscul de a avea o boală cardiacă cu… 36%. Femeile care practică aceste meserii prezintă cu o treime mai mult decât altele riscul de a face atac de cord sau hipertensiune arterială.

4. Casierițele

- Articolul continua mai jos-

Munca în domeniul social nu este singurul loc de muncă cu risc pentru femei. Casierițele au 33% risc de a avea probleme cardiace.

5, 6, 7. Asistente medicale, asistente psihiatrice, asistente la domiciliu

A avea un loc de muncă în lumea medicală nu garantează o inimă fără cusur. Profesioniștii din domeniul sănătății – în special asistentele medicale din cabinete, asistentele psihiatrice și asistentele la domiciliu – au cu până la 16% riscuri mai mari să aibă o sănătate cardiacă precară. Asistentele medicale din spitale, la rândul lor, au un risc de 14% de a avea probleme cu inima.

Multe ocupații cu risc ridicat de sănătate cardiovasculară slabă provin din sectorul furnizorilor de îngrijiri. Cum ar fi asistenții medicali și asistenții la domiciliu. Acest lucru este surprinzător, deoarece aceste femei sunt probabil mai conștiente de factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.

Este important să privim dincolo de factorii individuali, pentru a înțelege mai bine contextul riscului de îmbolnăvire pentru femeile care activează în domeniul îngrijirii medicale.

Agenții imobiliari au o inimă în formă bună

În timp ce unele locuri de muncă cresc riscul de boli cardiovasculare, altele par să protejeze femeile de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și tensiune arterială ridicată. Cercetătorii au descoperit că agenții imobiliari și cei care lucrează în publicitate au o probabilitate mai mică de 24% să aibă probleme cardiace.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea, femeile care lucrează în administrația publică urcă pe treapta a treia a podiumului meseriilor „bune pentru inimă”, prezentând 11% mai puține riscuri de a avea o sănătate cardiovasculară slabă, în comparație cu femeile cu alte ocupații profesionale.

Infarct: care sunt semnele de avertizare la femei?

Pe glob, aproximativ 10% dintre victimele unui infarct mor în decurs de o oră. De ce?

În timpul acestei urgențe vitale, una sau mai multe artere coronare sunt obstruate. Prin urmare, este important să acționați înainte ca leziunile cardiace să fie definitive.

Înainte de menopauză, femeile au de patru ori mai puține șanse să aibă un atac de cord decât bărbații. Cu toate acestea, decalajul observat între cele două sexe tinde să scadă. În plus, riscurile sunt echivalente pentru ambele sexe, la vârsta a treia.

În schimb, atacurile de cord sunt tratate în general mai puțin rapid la femei, din cauza lipsei de cunoaștere a simptomelor. De fapt, aproape unul din doi pacienți nu simte durerea puternică în piept, care este atât de des asociată cu patologia.

Femeile au adesea semne de avertizare mai neobișnuite, cum ar fi:

-Articolul continua mai jos-
  • lipsa respirației sau palpitații la efort sau chiar în repaus;
  • greață, vărsături, dureri de stomac, transpirație, amețeli;
  • epuizare neobișnuită și persistentă;
  • un sentiment general de letargie.

Vezi și Bufeurile la menopauză – 3 sfaturi ca să scapi de ele

Bolile cardiovasculare – 7 profesii care „fac rău” inimii femeilor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari