Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze

Hernia de disc poate fi responsabilă pentru o durere de spate violentă. Într-adevăr, multe dureri de spate pot fi cauzate de această leziune a discului intervertebral. Dar cum putem recunoaște un disc herniat și ce simptome ar trebui să ne atragă atenția?

Ce trebuie să știm despre hernia de disc

Pentru a înțelege mecanismul herniei de disc, trebuie să știm că vertebrele care constituie coloana noastră vertebrală sunt separate unele de altele prin structuri mici, care joacă un rol de amortizoare: discurile intervertebrale. Aceste discuri conțin un nucleu (nucleul) care, dacă presiunile sunt excesive, își poate părăsi carcasa și poate veni să comprime rădăcinile nervoase vecine. În acest caz, există o hernie de disc, aceasta din urmă implicând în principal vertebrele lombare, adică partea inferioară a spatelui.

Posibile simptome ale herniei de disc

#1 Durerea.

Într-adevăr, atunci când nucleul comprimă nervii, generează durere semnificativă la nivelul respectiv.

- Articolul continua mai jos-

#2 Tulburări senzoriale

Dacă hernia comprimă nervul sciatic, provoacă amorțeală sau furnici la nivelul piciorului, precum și dureri în partea din spate a coapsei și de-a lungul piciorului până la degete. Aceste tulburări senzoriale și această durere constituie al doilea semn de avertizare al herniei de disc.

#3 Slăbirea mușchilor

Un alt semn de avertizare notabil este slăbiciunea musculară, mai ales cea a mușchii membrelor inferioare, care ne face nesiguri pe mișcările noastre.

#4 Incontinența urinară și probleme cu reținerea scaunelor

Alte semne de care trebui să ținem seama sunt: incontinența urinară sau dificultatea reținerii scaunelor, în funcție de rădăcinile nervoase comprimate. Practic, din cauza presiunii discurilor asupra nervilor, ajungem în imposibilitatea de a controla mușchii care ajută la eliminarea urinei și a scaunelor.

- Articolul continua mai jos-

Crampele musculare – 9 metode să le previi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari