Vaccinul antigripal – La Iaşi va fi prezentată situația momentului

Vaccinul antigripal – La Iaşi va fi prezentată situația momentului. La Iaşi va fi prezentată, astăzi, 8 noiembrie, situaţia vaccinării antigripale. Va participa şi managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, în cadrul unei întâlniri cu presa.

În acest moment, acest judeţ al Moldovei are un deficit de doze de vaccin, după cum relatează corespondenta noastră Cristina Vartolomei.
Reporter: Cristina Vartolomei – În judeţul Iaşi ar trebui să fie imunizate gratuit împotriva gripei, în acest sezon, 92.000 de persoane. Până acum, Ministerul Sănătăţii a trimis 63.000 de doze de vaccin: două tranşe în cursul lunii octombrie, care s-au epuizat rapid, şi o a treia în această săptămână. Prioritate au avut angajaţii din spitale, dar şi bătrânii şi copiii din centrele sociale. Fiecare medic de familie a primit câteva zeci de doze, un număr insuficient pentru vaccinarea tuturor pacienţilor din categoriile vulnerabile. Asta înseamnă persoane de peste 65 de ani, bolnavi cronic, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, copiii şi femeile gravide. Iaşiul este unul dintre judeţele în care s-au înregistrat deja cazuri de gripă în acest sezon, iar specialiştii spun că vaccinul îşi face efectul în aproximativ două săptămâni de la administrare. Cei care nu se încadrează în grupele de risc, dar vor să se imunizeze, trebuie să cumpere vaccinul antigripal din farmacii, unde o doză cost aproximativ 50 de lei.

Sursa

Vaccinul antigripal – La Iaşi va fi prezentată situația momentului

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari