Constipația – 7 remedii naturale ca să scapi de ea

Constipația afectează aproape una din cinci persoane și afectează calitatea vieții. Înainte de a apela la medicamente precum laxativele, unele remedii naturale pot rezolva adesea problema.

#1 Bea mai multă apă

Cât de mult: este important să bei între 1,5 și 2 litri zilnic, ceea ce înseamnă aproximativ 6 până la 8 pahare de apă. Beți întotdeauna de preferință între mese.

De ce: absorbția lichidelor în cantitate suficientă favorizează înmuierea scaunului și contribuie la o mai bună evacuare.

Care ape sunt de preferat: apele minerale bogate în magneziu, care au proprietăți laxative. Magneziul favorizează contracția musculară, inclusiv mușchii care acoperă peretele intestinal.

- Articolul continua mai jos-

Gândiți-vă la asta: mâncați și supe și ceaiuri din plante. Consumul de legume sub formă de supă crește aportul de apă și fibre, scăzând în același timp supraîncărcarea calorică.

#2 Crește aportul de fibre

Cât de mult: cantitatea zilnică recomandată este de 45 până la 50 g de fibre.

De ce: mâncarea noastră de astăzi este destul de săracă în fibre. Cu toate acestea, aceste fibre sunt necesare deoarece ne ajută intestinul să elimine deșeurile din corpul nostru. Se disting: fibrele solubile și insolubile. Indiferent de tipul lor, sunt utile pentru combaterea constipației, deoarece cresc volumul bolului alimentar, schimbă consistența scaunului și ajută tranzit intestinal.

Ce alimente să alegeți pentru a lupta împotriva constipației: praz, mazăre, fasole, anghinare, salate de mesclun, morcovi cu chimen, vinete, dovlecel. Prune, mere, pere, smochine, piersici, prune, portocale, struguri, caise, cireșe.

#3 Mănâncă prune

Cât de mult: în caz de constipație, o porție de 3 până la 4 prune în timpul zilei poate rezolva problema în două sau trei zile.

De ce: Prunele sunt laxative naturale și eficiente, ceea ce se crede că se datorează prezenței dihidroxifenilizatinei și sorbitolului, substanțe care stimulează contracțiile intestinului. De asemenea, fac parte dintre fructele cele mai bogate în fibre alimentare, care facilitează tranzitul intestinal.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea: fructe precum gutui, pere, zmeură, kiwi … sunt pline de pectină ale căror beneficii asupra constipației sunt recunoscute.

#4 Fă o activitate fizică regulată

De ce: un stil de viață sedentar promovează constipația. Practicarea unei activități fizice cel puțin o jumătate de oră pe zi este o modalitate excelentă de a stimula mușchii abdomenului și de a consolida centura abdominală.

Ce activități sunt recomandate: activitățile cardio și de rezistență, cum ar fi mersul, alergarea, înotul, ciclismul – acestea pot cel mai probabil să accelereze tranzitul intestinal.

#5 Du-te la baie la ore fixe

Cu toții ne grăbim, până la punctul în care rămânem fără timp pentru a merge la baie. Un obicei care trebuie schimbat: du-te la baie la aceleași ore, în fiecare zi!

De ce: Stresul și lipsa de timp favorizează constipația. Evacuarea scaunelor implică mulți mușchi care trebuie să se relaxeze pentru a funcționa mai bine. Este important să nu amânăm prea mult momentul, atunci când nevoia este resimțită, pentru că apare riscul de a provoca constipație cronică.

Suspiciune: nu abuzați de laxative care provoacă dependență intestinală.

-Articolul continua mai jos-

#6 Bea un suc de fructe dimineața, când te trezești

Ce sucuri de fructe sunt indicate: portocale, grapefruit, măr.

De ce: Grapefruit acționează asupra tranzitului intestinal datorită compoziției sale de vitamina C, acid folic și pectină. Portocala facilitează digestia datorită unora dintre compușii săi, cum ar fi micrena, linalool.

În plus, puteți adăuga și papaya. Papaya conține un complex enzimatic, papaina, care digerează proteinele ​​și pectină din bolul alimentar.

Un sfat: Înghițiți dimineața o lingură de ulei de măsline sau de ulei de ricin.

#7 Masează-ți burtica

Cum faci masajul: așează mâna în partea dreaptă jos a abdomenului, apoi du-o sub coaste, în dreapta. Masează pe părți, de sub partea stângă a stomacului până în partea de jos, stânga, a abdomenului. Totul în sensul acelor de ceasornic. Repetați de până la 6 ori, la rând, cu o presiune medie a mâinii.

De ce funcționează: masajul permite în special activarea circulației și realizarea vasodilatației. Aceasta implică o re-stimulare a mușchilor care se află la nivelul intestinelor. De asemenea, permite reproducerea mișcărilor spasmodice ale digestiei, pentru a elimina probleme cu constipația.

Cât de des și când: se recomandă efectuarea acestui masaj dimineața și seara, în special în perioadele de constipație.

7 remedii naturale pentru constipație.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari