Moartea unui animal de companie poate provoca tulburări psiho-somatice severe

Moartea unui animal de companie – un doliu care trebuie luat în serios. Câinii și pisicile – și toate celelalte animale de companie, de la papagal la cal – îmbogățesc viața oamenilor, dar au și o durată de viață mult mai mică decât a noastră. Atunci când te atașezi de unul, este bine să accepți de la bun început că, fără îndoială, îl vei pierde. Dar când ajungi la acest doliu după un companion (necuvântător) apropiat, nu este întotdeauna ușor de acceptat …

Doliul după un animal de companie provoacă uneori probleme de sănătate severe

Pentru 85% dintre proprietarii de animale de companie, acestea acum fac parte din familie. Sunt parteneri în viața socială și au un loc și un rol în gospodăriile în care trăiesc. De asemenea, au dovedit, o influență pozitivă asupra sănătății celor care au grijă de ele.

Nu este de mirare că, atunci când o astfel de prezență dispare după ani de viață împreună, doliu este greu de traversat. Conform studiilor, între 20% și 30% dintre proprietarii de animale de companie au simptome de doliu uneori severe după moartea însoțitorului lor. Este vorba despre reacții foarte puternice, chiar patologice, cu stres posttraumatic sau doliu complicat, care au un impact puternic asupra vieții stăpânului. 5-12% dintre proprietarii de animale de companie prezintă o tulburare patologică majoră.

Care sunt riscurile când moare un animal de companie?

În funcție de situație, unii riscă mai mult să treacă printr-o perioadă foarte dificilă după moartea animalului de companie. Evident, persoanele care au o legătură foarte puternică cu animalul lor de companie vor suferi mai mult. Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai vulnerabile: beneficiile animalelor de companie sunt importante, iar ideea că tovarășul pierdut va fi ultimul este, de asemenea, dureros. Mai mult, se pare că a fi nevoit să-și eutanasieze animalul provoacă un doliu mai dureros.

- Articolul continua mai jos-

Moartea unui animal de companie – un doliu care trebuie luat în serios

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari