Turmericul ajută la prevenirea și tratarea cancerului de stomac

Turmericul este poreclit condimentul cu o mie de virtuți. Un studiu recent realizat în Brazilia arată că pulberea galbenă, deja apreciată pentru gustul său, proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, ar ajuta și la prevenirea și tratarea cancerului de stomac.

Turmericul este condimentul pe care îl aveți în dulapul dvs. din bucătărie și la care puteți apela (și) pentru a vă asigura o sănătate bună. Pe lângă faptul că are antioxidanți, antiinflamatori și este un leac grozav pentru migrene sau chiar pierderi de memorie, pulberea galbenă poate preveni și lupta împotriva cancerului de stomac.

De unde provin virtuțile împotriva cancerului ale turmericului?

Potrivit oamenilor de știință de la universitățile federale din São Paulo (UNIFESP) și Para (UFPA), acest condiment care provine din India și Malaezia ajută la combaterea bolii, deoarece componentele sale sunt regulatori naturali ai activității histonice: proteinele ​​prezente în nucleul celulelor organizează dubla helixă a ADN-ului în unități structurale (numite nucleozomi).

O alterarea genetică provoacă tumorile maligne

Studiile efectuate în ultimii ani au sugerat că modificarea chimică a acestor proteine ​​provoacă leziuni ale ADN-ului care nu afectează ADN-ul, dar pot promova dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Pentru a afla dacă această ipoteză s-a aplicat și la cancerul de stomac, cercetătorii au studiat modelele de acetilare a histonelor celulelor stomacale luate din stomac, pe subiecți sănătoși și pe pacienți cu cancer de stomac. Celulele indivizilor bolnavi au avut modificări ale funcției histonice care afectează structura genomului în cazul mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel al stomacului.

Turmericul duce la distrugerea celulelor canceroase

În experimentele lor, cercetătorii au subliniat, de asemenea, că turmericul joacă un rol aparte în modificarea histonelor prin inhibarea HDAC și HAT și, prin urmare, încetinește proliferarea celulelor canceroase. Componentele condimentului joacă, de asemenea, un rol în ce privește apoptoza, procesul prin care celulele declanșează autodistrugerea lor și, în acest caz, distrugerea celulelor canceroase.

Turmericul și alte alimente care te protejează în cancerul de stomac

Turmericul nu este singurul aliment din dieta noastră care poate juca un rol protector împotriva cancerului de stomac. Studiul arată că colecalciferolul (o formă de vitamina D), resveratrolul (prezent în semințele și vinul de rațiune), quercetina (prezentă în mere, broccoli și ceapă) sau chiar garcinolul (o moleculă din fructele arborelui arborelui kokum, Garcinia indica) și butiratul de sodiu (produs de flora intestinală prin dieta fermentantă bogată în fibre) au efecte similare turmericului asupra celulelor canceroase.

Aceste componente pot duce la activarea sau regresiunea genelor implicate în dezvoltarea tumorilor stomacului, prin apariția sau inhibarea acetilării histonelor.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Părintele transplantului hepatic din România, prof. univ. dr. Irinel Popescu, Premiul pentru Excelență în Medicină, la Gala Elitelor Medicale

Marele Premiu al Galei Elitelor Medicale, ce s-a desfășurat anul acesta în Maramureș, a fost acordat academicianului prof. univ. dr. Irinel Popescu, Președintele Academiei...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...