Ozonoterapia este practicată, în România de 15 ani, și nu mai puțin de 400 de medici o recomandă și/ sau aplică în tratarea diferitelor afecțiuni.
Ce este ozonoterapia și care este istoricul ei
Terapia cu ozon, sau ozonoterapia, reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.
Ozonul a fost descoperit în 1840 de către chimistul german Christian Friedrich Schonbein. De peste 150 de ani, în toată lumea ozonul este folosit în scop curativ și paliativ.
În anul 1904, serviciul public de sănătate din SUA a aprobat publicarea unui manual de utilizare a apei și uleiului de măsline ozonate. În 1930, Journal of The American Medical Association a publicat un articol intitulat ”Utilizarea terapeutică a oxigenului în tromboza coronariană”. În 1931, medicul german Otto Warburg câștigă premiul Nobel pentru descoperirile sale în oncologie: demonstrează că apariția cancerului este condiționată aproape în totalitate de lipsa oxigenării adecvate a celulelor. (sursa)
Ce boli pot fi tratate prin ozonoterapie, în România?
Terapia cu ozon funcţionează împotriva stresului, oboselii fizice şi psihice. Odată cu activarea celulelor albe şi roşii oamenii se simt întineriţi, spun medicii din domeniu.
Iată care sunt principalele efecte benefice ale terapiei cu ozon:
- reduce insomniile,
- ajută memoria,
- măreşte masa musculară,
- menţine nivelul colesterolului la limite normale,
- întăreşte oasele,
- întărește sistemul imunitar,
- ajută la curăţarea pielii şi măreşte elesticitatea ei.
Ozonul se administrează intravenos, în muşchi sau sub piele, prin inflitraţii. O şedinţă de ozonoterapie poate costă între 100 şi 200 de lei.
Marţi, 15 octombrie, la Braşov, sub patronajul Societăţii Ştiintifice Române de Oxigen-OzonoTerapie, a avut loc o conferinţă despre aplicaţiile ozonoterapiei în medicină, la care au participat aproape 200 de specialiști.
Citește și Terapia genică dă rezultate în cazul Leucodistrofiei metacromatice