fbpx
Acasă Info Pacient Endometrioza - cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor cu endometrioză, există câteva soluții naturale, asupra cărora vom face referire în articolul care urmează. Dar mai întâi să aflăm ce este endometrioza și care e incidența bolii în rândul femeilor.

Endometrioza nu este o boală rară, ci afectează una din 10 femei

Această anomalie este legată de prezența endometrului (țesutul căptușește mucoasa uterină) în afara uterului. Cel mai adesea, organele afectate sunt ovarele, rectul, vezica, vaginul etc. Diagnosticul bolii se face printr-un examen clinic și imagistică medicală (ecografie, RMN) și, dacă este necesar, prin analiza țesutului eliminat în timpul operației. În timp ce la unele femei această boală este asimptomatică, la altele se manifestă prin dureri pelvine care pot fi deosebit de acute, mai ales în timpul menstruației. Faptul că simptomele sunt declanșate ciclic este un semn al bolii. La unele femei, durerile apar și în timpul sexului sau în timpul urinării.

Pentru a minimiza durerea, femeilor cu endometrioză li se recomandă adesea tratament hormonal, pentru oprirea menstruației. Acest tratament reduce durerea legată de răspunsul hormonal al leziunilor de endometrioză și poate ajuta la stabilizarea leziunilor sau chiar la reducea ușoară a volumului acestora. Există medicamente indicate pentru calmarea durerii, dar există și alte soluții. Unele femei aleg să apeleze la terapii naturale. Medicii sunt însă de părere că soluțiile naturale nu ar trebui să înlocuiască medicamentele. Aceste abordări terapeutice urmând să fie utilizate pe lângă medicația clasică.

Terapii manuale care pot ameliora durerea

Articolul continua mai jos

Endometrioza este o boală care doare. Lupta fiecărei femei este să amelioreze sau să elimine durerea și să aibă zile cât mai senine, mai calme. Pentru că, deși durerile provocate de  endometrioză sunt în vârf în timpul menstruației, ele pot fi resimțite și în fiecare zi.

Osteopatia, fizioterapia sau fasciaterapia sunt terapii manuale care permit o mai bună gestionare a durerii.

Osteopatia are o acțiune bună, deoarece permite o relaxare a țesuturilor, reduce aderențele după operație și generează o ușurare generală a țesuturilor.

În plus, alte abordări naturale pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și, astfel, la gestionarea mai bună a durerii. E recomandat ca femeile care suferă de endometrioză să apeleze și la: acupunctură, hipnoză, sofrologie sau yoga.

Căldura calmează durerea

Nu există o terapie naturală ideală. Fiecare femeie trebuie să testeze, din tot ceea ce există, cert este că, pentru calmarea durerii, căldura face minuni.

Sticla cu apă caldă este folosită de multe femei cu endometrioză. Căldura este bună și calmează durerile zilnice.

Cum ajută plantele, argila și uleiurile esențiale

Unele persoane optează pentru ceaiuri din plante sau homeopatie, dar, din nou, beneficiul este specific fiecărui pacient. Mai mult, unele plante pot interacționa cu tratamentele medicamentoase și pot provoca reacții alergice sau neplăcute.

În mod similar, uleiurile esențiale trebuie gestionate cu precauție și cu sprijinul unui practicant.

Unele femei evidențiază, de asemenea, efectul benefic al unei cataplasme cu argilă verde.

Alimentația și neurostimularea

În ceea ce privește dieta, depinde de fiecare femeie să găsească mâncarea care i se potrivește. În unele cazuri, poate fi interesant să adopți o dietă antiinflamatoare. De exemplu, dieta fără gluten.

Neurostimularea și-a probat și ea eficiența în calmarea durerilor pelvine. Această abordare este deosebit de utilă mai ales că poate limita administrarea de analgezice. Electrozii sunt așezați pe zona dureroasă și micșorează durerile sau chiar le elimină, pentru o perioadă de timp. Ședințele de neurostimulare trebuie făcute o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a ajuta la o eficientă eliberare a durerii și a evita suferințele mari, mai ales atunci când endometrioza se cronicizează.

Vezi și Vinarița și Iarba dragostei, “Viagra românească”, din plafarele românești! Remedii naturiste pentru infertilitate, impotență și frigiditate

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Ce este miopia? Simptomele miopiei, cauze, tratament

Ce este miopia? Miopia este o condiție oculară comună care se manifestă prin dificultăți...

Purtarea lentilelor de contact. Avantaje și riscuri

Purtarea lentilelor de contact. Avantaje și riscuri. Pentru foarte multe persoane cu afecțiuni de...

Ce sunt alergiile alimentare? Cauze, tipuri, diagnostic, tratament

Ce sunt alergiile alimentare? Alergia alimentară este o reacție exagerată a sistemului imunitar la...

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

Apendicita este una dintre cele mai comune situații de urgență chirurgicale. Apendicita survine cel...

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Poliartrita reumatoidă este, fără doar și poate, una dintre cele mai invalidante afecțiuni existente....