fbpx
Acasă Sănătate şi Prevenţie Ce boli riști să iei când mergi la toaletă?

Ce boli riști să iei când mergi la toaletă?

Ce boli riști să iei când mergi la toaletă? Ne este teamă de toaletele publice, chiar dacă sunt aparent curate. Ne imaginăm milioane de microbi, gata să sară asupra noastră pentru a provoca gastroenterite și alte boli. Dar adevăratele pericole nu sunt neapărat cele pe care le credem…

Ce boli riști să iei când mergi la toaletă? Gastroenterita, fără îndoială!

Gastroenterita se poate lua la toaletă, asta e sigur. Virusul este prezent în scaun, iar dacă atingi cu mâinile colacul sau capacul de la toaletă este aproape inevitabil să nu te contaminezi. Pe de altă parte, dacă nu închidem capacul vasului de WC, după folosite, microbii se ridică în aer până la 25 de centimetri deasupra toaletei. Drept urmare, virusul se găsește pe butonul pentru jetul de curățare, pe pereții și colacul WC-ului, dar și în alte locuri, în funcție de configurația încăperii. Regula numărul 1 este, deci: spălați-vă pe mâini înainte și după folosirea vasului de toaletă!

Boli cu transmitere sexuală la toaletă? Nu!

Posibilitatea de a obține o infecție cu transmitere sexuală (ITS) la WC provoacă anxietate unora dintre persoane, care își imaginează că se pot îmbolnăvi de pe scaunul de toaletă.

Puteți sta pe tron ​​fără teamă. Virusii și bacteriile responsabile de ITS (cunoscute anterior sub numele de BTS) sunt transmise de la mucoasă la mucoasă. Astfel, este necesar să existe un contact intim și direct cu un partener infectat pentru a fi contaminat.

În plus, pentru cei care ar avea întotdeauna nevoie de reasigurare: germenii implicați în aceste infecții nu sunt rezistenți în aer liber. Ei pot supraviețui doar câteva minute în afara corpului uman. Nu puteți să luați boli cu transmitere sexuală stând pe vasul de toaletă.

Alergie la scaunul de WC

Poate nu vă vine să credeți, dar o astfel de alergie există. Este vorba, de fapt, de o dermatită de contact care este declanșată de anumite materiale plastice (poliuretan) sau de lemnul exotic din care sunt confecționate seturile pentru WC-uri. În acest caz, însă, toaletele publice, care sunt folosite ocazional, sunt mult mai puțin problematice decât toaletele noastre, de acasă. Așadar, aveți grijă când cumpărați, luați în considerare alergiile dvs. și cele ale persoanelor din casa dvs.!

Să nu mergi la toaletă e mai riscant decât să faci asta

Folosirea unei toalete publice nu este întotdeauna o experiență plăcută, dar acesta nu este un motiv pentru a nu merge la toaletă, pentru nevoile noastre fiziologice! Constipația e mai dureroasă atunci când ne forțăm să nu ne golim intestinele. Iar în ce privește vezica urinară, golirea incompletă (acesta este adesea cazul femeilor care încearcă să urineze fără a atinge scaunul de toaletă) este o cauză cunoscută a infecțiilor tractului urinar.

Deci nu vă temeți de toaletele publice… aveți doar grijă la câteva reguli!

Cum să evitați să vă îmbolnăviți în toaletele publice?

Din fericire, este încă posibil să scăpăm de viruși înainte de a ne îmbolnăvi.

Este destul de simplu: trebuie să te speli pe mâini! Cel puțin douăzeci de secunde, sub apă curentă și cu săpun.

Evitați să atingeți scaunul de toaletă: acoperiți-l cu hârtie igienică înainte de utilizare, dar mai ales fără a-l atinge cu mâinile;

Uscați mâinile cât mai mult cu un prosop de hârtie de unică folosință. Dacă există un singur prosop reutilizabil, lăsați-vă mâinile să se usuce în aer liber;

Evitați să atingeți suprafețe cu adevărat murdare, cum ar fi butonul care eliberează apa pentru curățarea WC-urilor sau mânerele ușilor. Folosiți hârtie igienică pentru a vă izola mâinile.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,853FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Epilarea definitivă cu laser, avantaje și dezavantaje

A fi frumoasă și mereu în tendințe cu moda este primordial la majoritatea femeilor....

Ce este pancreatita cronică

Pancreatita cronică reprezintă o boală inflamatorie a pancreasului, caratcterizată prin modificări morfologice și funcționale...

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Află totul despre colesterol

Echilibrul, mereu sinonim cu sănătatea Colesterolul este o grăsime. Una specială pentru noi, oamenii. Din...

Dosarul diabetului: Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul

Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul și ar trebui să se...

Tehnologia 3D printing în cardiologie

În ultimii ani, tehnologia 3D printing a început să pătrundă și în medicină. Unul...

Intoleranță la lactoză – simptome, diganostic, tratament

Rapoartele medicale susțin că, în România aproximativ 5% din copii se nasc cu intoleranță la...